Concedieri necesare la CET GOVORA

eduard_varlan

Am susţinut constant necesitatea decăpuşării unor instituţii şi firme controlate de politic. Printre acestea CET Govora este cea mai vulnerabilă pentru că aici nu au fost numiţi pe criterii politice numai membrii AGA şi CA. Societatea de termoficare este plină de angajaţi pe “pile”, fel de fel de aşa zişi consilieri şi birocraţi care au majorat fondul de salarii şi care nu produc nimic pentru societate. Fără să mai vorbim că nici nu au experiza necesară pentru posturile pe care le ocupă.

Recent unul din liderii PNL, actualul viceprimar al Râmnicului a făcut declaraţii presei care ne dau dreptate nouă şi celor puţini din presa locală care am solicitat mereu mai multă transparenţă în actul de conducere al CET şi responsbiliate faţă de management.
Eduard Vârlan, viceprimarul PNL al Râmnicului:. „A venit momentul să nu mai punem oameni pe criterii politice în diverse funcţii. De asemenea, trebuie să renunţăm la oamenii corupţi. Toată clasa politică locală ar trebui să se gândească la ce poate face pentru judeţ şi municipiu. Am scăzut foarte mult în regiunea Oltenia şi trebuie să schimbăm neapărat situaţia”. Vârlan s-a referit, zilele trecute, şi la situaţia CET Govora. Operatorul de termoficare urbană are nevoie ca de aer de restructurări – crede liberalul. Dacă nu vor fi înlăturaţi rapid acei salariaţi care nu produc, CET Govora va avea şanse minime de redresare – a subliniat viceprimarul Râmnicului.„La CET, ar trebui făcută o asociaţie de dezvoltare intercomunitară, aşa cum s-a făcut pe apă, pentru că avem pierderi de 45 % la căldură. CET-ul din Vâlcea este printre cele 9 din ţară cu eficienţă în scădere. Trebuie luate câteva măsuri, dintre care reorganizarea este foarte importantă. Au fost luate nişte decizii de-a lungul timpului şi acum vine scadenţa. Din păcate, subvenţia pentru căldură de la primărie nu s-a băgat în retehnologizare, ci în salarii. Nu se mai poate, că o să ajungem exact ca la Oltchim. Dacă nu facem restructurări acum, să păstrăm oamenii care fac treabă, nu pe cei care plimbă hârtii, nu facem nimic. Acolo, doi muncesc şi şapte plimbă hârtii”. (T.G.)