Comuna Vlădești investește în “estetic stradal”

În luna iunie am fost de față, în comuna Vlădești, la demararea lucrărilor cuprinse într-un proiect de modernizare a localității.

Proiectul prevede consolidarea aleilor pietonale, construirea de ziduri de sprijin, rigole şi podeţe pe o lungime de 2 kilometri spre comuna limitrofă Păuşeşti Măglaşi.
Lucrările vor dura doi ani şi primăria a prevăzut 9 miliarde de lei vechi din bugetul propriu, dar şi din rectificările ce urmează a fi primite de la Consiliul Judeţean pentru finanţarea acestui proiect. Pentru acest an au fost aprobaţi deja 3 miliarde de lei.
Ei bine, vremea favorabilă a permis constructorului un ritm alert, așa că la finalul acestei luni se va putea recepționa lucrarea prevăzută a fi finalizată în acest an.
Proiectul fiind susținut din bugetul propriu nu poate fi finalizat integral în această perioadă datorită lipsei de fonduri dar anul viitor vor fi modernizate și alte alei pietonale.
“Pe teren a apărut necesitatea construirii unui număr mai mare de podeţe de acces în curţile unor persoane fizice sau instituţii, decât era prevăzut iniţial în proiect. Este posibil ca numărul celor care trebuie refăcute să fie mai mare ceea ce va duce ori la scumpirea lucrării ori la micşorarea lungimii pe care o executăm. Important este însă că noi, toți, să fim mulțumiți de calitatea lucrărilor. Astfel de proiecte, deși nu implică angrenarea unui număr mare de muncitorii și de materiale duc în final la schimbarea aspectului localității și la protejarea gospodăriilor”, spune primarul Adrian Cosac.

Traian Guminski