Comuna Vaideeni, sub o ninsoare de peste 15 ore

Duminică, 25 februarie, a început să ningă în mai multe localităţi din Vâlcea exact cum au anunţat meteorologii. În comuna Vaideeni ninsoarea a început la 6.30 şi nu s-a oprit toată ziua. La orele 20.30 se înteţise şi primarul Daniel Achim Băluţă credea că va continua toată noaptea.

Administraţia din Vaideeni se aştepta la ninsoare, dar nu credea că va fi în acest ritm. Cu toate utilajele disponibile scoase imediat pe drumurile din localitate şi cu voluntari care au ajutat non stop, comuna a fost păstrată până la orele 22.00 cu drumuri practicabile.
“Nu voi închide mâine şcolile. Şi eu când eram copil, învăţam iarna. Nu cred că va fi foarte frig. Toţi din zona noastră ştiu că la noi nu există viscol, iar gerul nu se poate lăsa, atâta vreme cât mai ninge. Am luat măsurile necesare să ţin unităţile şcolare deschise. Le recomand însă localnicilor şi celor care vin la noi în comună să aibă autoturismele echipate corespunzător sezonului de iarnă. Oamenii trebuie să înţeleagă că nu avem cum să păstrăm drumurile la negru, mai ales în aceste condiţii. Peste noapte utilajele vor continua să lucreze dacă este cazul, avem un personal experimentat, oamenii au echipamentul necesar. Pe marginea drumurilor, peste tot în comună am pus grămezi de material antiderapant, îl poate folosi oricine are nevoie. Salariaţii primăriei sunt în contact permanent cu noi, iar consilierii locali se implică în zonele în care domiciliază. Nu avem turişti surprinşi de această vreme sau cel puţin nu avem unii care să ne fi anunţat. Probabil la munte ninge şi mai rău. Vom face o evaluare exactă mâine când sper să se oprească ninsoarea. Se anunţă minus 16 grade Celsius, dar nu este ceva de speriat în Vaideeni. Majoritatea dintre noi de aici am prins în viaţă geruri mult mai puternice. Nu recomand însă turiştilor să ne viziteze câteva zile. Zona montană este accesibilă doar celor profesionişti şi foarte bine echipaţi. Vor fi câteva zile mai dificile, dar vor trece şi vine primăvara. Până acum la noi a fost o toamnă prelungită”, ne-a comunicat edilul din Vaideeni. (T.G.)