Comuna Vaideeni așteaptă mii de turiști
Și în acest an comuna vâlceană Vaideeni o să fie vizitată de mii de turiști. “Vinovați” sunt oamenii care conduc Unitatea Administrativ Teritorială și care organizează un număr record de evenimente, unele devenite deja tradiție. 2024 a debutat deja cu Balul Oierilor, chiar în prima zi a anului, la Căminul Cultural “Vartolomeu Todeci”. Șezători, seri culturale, seri de colinde, Festivalul de Epigrame “S-o facem de oaie” sau “Învârtita Dorului” vor bifa noi ediții și surprizele pregătite de primarul Daniel Băluță și echipa pe care o coordonează sunt numeroase, iar noi vă vom ține la curent cu desfășurarea lor. În plus, turiștii care vor vizita Vaideeniul sunt atrași de peisajele de vis pe care le oferă zona, dar și de preparatele culinare autentice pe care le pot degusta la stânele din comună.
Surprize pentru contribuabilii-model
Se știe faptul că locuitorii comunei Vaideeni participă la toate deciziile importante ale administrației locale și de fiecare dată au dat dovadă de solidaritate când comunitatea locală a trecut prin momente dificile, după inundații sau alunecări de teren. Și când vine vorba despre plata impozitelor, locuitorii comunei Vaideeni sunt în top și marea lor majoritate aleg să se achite de datorii încă din primele zile ale anului. Consiliul Local a luat decizia să se acorde o bonificație de 10 la sută pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri, terenuri și mijloace de transport datorat pe întregul an, plata urmând să fie făcută până în ultima zi a lunii martie. În plus, în baza unei cereri, contribuabilii vor avea parte de încă o surpriză, câte doi pomi fructiferi.
Continuă în ritm alert lucrările de infrastructură
Pentru primarul Daniel Băluță 2024 nu este un an electoral, ci un an în care vor continua lucrările de modernizare a comunei. În permanență se vor depune proiecte pentru atragerea de fonduri europene și guvernamentale, iar bani din bugetul local sunt drămuiți așa cum trebuie și se vor folosi pentru lucrări importante. Cel mai bun exemplu este extinderea rețelei de canalizare a comunei, pe o lungime de 2 kilometri, cu bani de la bugetul local. Investiția este de 750.000 de lei, canalizarea fiind extinsă pe DC 137 și pe anumite ulițe ale comunei. În perioada imediat următoare se va reabilita centrul integrat pentru dezvoltarea economiei locale și tranziția către economia verde. Imobilul care va trece prin ample lucrări de modernizare se află în Satul Cerna și are o suprafață de 170 de metri pătrați și o curte generoasă. Acest proiect a primit finanțare de la Ministerul Dezvoltării.