Comuna Tetoiu “incendiată” și poluată de iresponsabili

Nu am publicat această știre pe 1 aprilie pentru a nu fi considerată de unii cititori drept o păcăleală.
Primarul Viorel Herăscu, alături de mai mulți salariați ai primăriei și cetățeni din localitate, au intervenit în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie pentru a stinge un incendiu de vegetație care luase amploare.
“Exista marele pericol să ia foc pădurea din apropiere. I-am rugat pe toți din timp să nu mai practice acest sistem de curățire a unor terenuri de vegetație uscată. Nu se poate face curățenie prin foc deoarece există la noi permanent pericolul de a se aprinde pădurea sau locuințe, anexe gospodărești mai ales când bate vântul. Incendiul a avut loc în zona Nenciulești”.
Întreaga zi de 1 aprile a fost apoi ca un coșmar pentru cei din primăria Tetoiu. Au venit mai multe controale de la instituții abilitate deoarece de pe o dronă a Gărzii de Mediu sau a Ministerului Mediului a fost văzut un depozit clandestin și ilegal de gunoaie.
“Această groapă clandestină de gunoi ca să spun așa este formată la cinci kilometri în pădure spre Fârtățești. Nu ne-a venit să credem ce am găsit aici. Refuz să cred că localnicii din Tetoiu au făcut așa ceva mai ales că avem pubele, colectare selectivă a deșeurilor și populația este îmbătrânită, nu cred că pleacă atâta drum să ducă gunoaie în pădure și să polueze una din cele mai frumoase zone de la noi. Purtăm în prezent discuții pentru a vedea dacă nu se impune monitorizarea acestor zone prin un sistem de camere de luat vederi și între timp mobilizăm voluntari pentru a strânge deșeurile aruncate iresponsabil în pădure”, ne-a declarat edilul din Tetoiu. (T.G.)