Comuna Stoileşti, inundată de ploi de lungă durată

De aproape trei săptămâni în Stoileşti plouă zi de zi. Este comuna cu cea mai mare reţea de drumuri interioare, iar eforturile administraţiei locale au dus la asfaltări de mulţi kilometri, dar nu au putut acoperi întreaga reţea.

Ploile, mai ales cele din ultimele două nopţi, au afectat şi afectează permanent starea infrastructurii rutiere din Stoileşti.
Primăria are norocul de a avea utilaje proprii performante şi repară zi de zi stricăciunile averselor torenţiale, reuşind să ţină practicabile majoritatea drumurilor importante.
“Din păcate, actualul Guvern nu mai susţine programe de dezvoltare rurală aşa că trebuie să ne descurcăm cum putem. Cu toate aceste probleme am avut şi o bucurie mare atât eu, cât şi consilierii locali şi cadrele didactice din localitate. Este vorba despre notele obţinute de elevii din Stoileşti care au susţinut examenul de evaluare naţională. Am avut câteva medii de excepţie de 9,90 şi 9, 80 dar şi foarte multe note bune. S-a dovedit că investiţiile din învăţământ, din şcoli, grădiniţe, dau roade. Sunt bucuros că am lansat un program local de recompensare a celor care învaţă bine. Aceste stimulente au “îndârjit” copiii să înveţe. Anul acesta, din păcate, nu îi voi mai putea trimite pe litoral în tabere pe cei mai buni, dar cu ajutorul Consiliului Local vrem să recompensăm elevii cei mai buni din localitate”, ne-a declarat Florin Ionescu, inimosul dascăl ajuns unul din cei mai buni edili din Vâlcea. (T.G.)