Comuna Stoeneşti atrage atenţia turiştilor

În urmă cu 3 ani comuna Stoeneşti a fost localitatea vâlceană ce a atras cele mai multe fonduri europene şi guvernamentale pe cap de locuitor.
Politica de modernizare a infrastructurii şi promovare a localităţii dusă de administraţia primarului Gheorghe Dumbravă a dat roade şi a mărit numărul străinilor ce au ajuns în perioada de pandemie să se relaxeze pe aceste locuri.
Existenţa reţelei de apă și canalizare în comună, drumurile noi asfaltate, mai ales spre sate și în sate izolate, unde greu era de ajuns, toate au stimulat o migrație spre Stoenești.
“Şi în acest an de sărbătorile pascale au fost turişti din toată țara care au ales Stoeneștiul. Cei care au stat la Horezu sau la Olănești au tranzitat comuna noastră. Drumul spre schitul Jgheaburi dar și spre Olănești au fost circulate. Și oamenii caută cazări în zonă pentru vara ce vine, ceea ce, cred eu este un semnal dat celor care vor să ridice aici pensiuni. Suntem deschiși pentru orice investitor care vrea să realizeze campinguri, zone de rulote, pensiuni, care să sporească atractivitatea acestei frumoase zone” spune edilul comunei.
Satul Zmeurăt este propus pentru zona agro-turistică, o zonă plină de pitoresc, iar Valea Govorei pentru zona de camping”, precizează primarul Dumbravă. (T.G.)