Comuna Păușești Otăsău va avea un primar UDMR

În urmă cu un an când era întrebat din partea cărui partid va candida pentru un nou mandat, primarul Cătălin Avan spunea că nu s-a decis și că poate va merge în alegeri independent sau din partea UDMR.
Extrem de apreciat de comunitate datorită spiritului său gospodar și a unei permanente implicări în a ajuta oamenii, primarul știa că va fi ales din nou indiferent din partea cărei formațiuni politice va candida.
Recent ne-a mărturisit într-o convorbire telefonică că regretă faptul că nu s–a înscris în UDMR.
“Guvernul demis Cîțu a dus la o maximă bătaie de joc împărțirea fondurilor. Recent această distribuție a banilor a fost făcută exclusiv pe criterii politice a primarilor. Și ca de obicei cei din UDMR fiind la guvernare au primit din nou bani pentru toți primarii. M-am uitat atent pe județe și-am văzut că primarii UDMR au primit sume mari, comune ca Păușești Otăsău, cu primari UDMR, au primit între 4 și 8 miliarde de lei vechi. La noi în Vâlcea toate comunele cu primari PSD au primit câte 500 de milioane de lei iar cele PNL între 4 și 7 miliarde. Nouă ecologiștilor ne-au dat zero lei, zero bani.
Cum cei din UDMR sunt mai mereu la Guvernare și au grijă de oamenii lor cred că la următoarele alegeri voi candida din partea UDMR. Le voi explica locuitorilor demersul meu care urmărește să ajute comuna și să nu mai depindem de cine va câștiga alegerile în țară. În final dacă și alți primari batjocoriți când de PSD, când de PNL, vor face ca mine, este foarte posibil ca UDMR să obțină la alegerile parlamentare un procent semnificativ de voturi în județe în care minoritatea maghiară aproape că nu există”, ne-a spus primarul Avan.(T.G.)