Comuna Muereasca are nevoie de constructori pricepuţi

Ion Ungureanu primarul comunei Muereasca este bucuros ca a fost aprobat de Guvern proiectul ce vizează modernizarea şi reabilitarea drumurilor comunale.
Prin Programul “Anghel Saligny”, acestui proiect i-au fost alocaţi 8,3 milioane lei noi (83 de miliarde lei vechi).
“Este un proiect care pare simplu la prima vedere, fiind vorba doar de 5 km de drum dar comuna noastră este una de munte, este localitate în care intemperiile, inundaţiile au afectat infrastructura. Modernizarea acestor cinci km de drum implică şi realitarea multor ziduri de sprijin şi susţinere, sub traversări, podeţe de accces, rigole adînci pentru scurgerea apelor. Probabil formalităţile de semnare a contractului de finanţare, de scoatere la licitaţie a lucrării şi de adjudecare a acesteia, se vor întinde până în toamnă. Niciun constructor nu va risca să demareze lucrările în zona noastră în pragul iernii. Deci vom începe anul viitor în primăvară”, spune edilul comunei, Ion Ungureanu.
Acesta ştie însă că toate lucrările din acest proiect au nevoie de constructori cu exeprienţă şi în primăvara viitoare întreaga Românie va fi un şantier, deoarece în fecare localitate rurală este aprobată finanţarea unor lucrări. Deci există realul pericol ca lipsa forţei de muncă să împiedice firmele de profil să accepte unele lucrări mai complicate.
Iar pentru dezvoltarea turismului în Muereasca, realizarea acestor modernizări de drumuri este vitală. (T.G.)