Comuna Galicea a fost vizitată de italienii de la Maenza

Comuna Galicea a fost vizitată de o delegațoe de italieni condusă de primarul Claudio Sperduti din Maenza. Oaspeții s-au aflat într-un schimb de experiență pentru o viitoare înfrățire a celor două comunități latine (italiano- române), Maenza- Galicea. Printre alte activități, vizita la Biblioteca Publică Galicea a fost o încântare și o bucurie aparte, ținând cont că oaspeții au vizitat fondul de carte existent, sala de lectură și Căminul Cultural. Au vizionat expoziția de costume populare tradiționale audiind prezentarea celor cinci colecționare din comunitate: Tache Maria, Cercel Natalia, Postelnicescu Georgeta, Colu Gabriela și Ianoș Maria.
S-au ținut prezentări și cuvântări legate de istoria și tradițiile celor două comunități, translator fiind Marius Măițan, viceprimarul comunității.
Părintele profesor Ion Tițu a fost prezent cu copiii ce formează “Corul Vocea Topologului”, susținând un program muzical patriotic cu doine și balade din repertoriul tradițional românesc. Într-o atmosferă istorico-culturală- tradițională, cei prezenți au fost încântați aplaudând la scenă deschisă evenimentul.
“Am primit cu bucurie vizita dragilor noștri prieteni din Maenza,Italia, care-au fost încântați sa descopere frumusețile tarii noastre, tradiții și obiceiuri,cat și ospitalitatea specific românească! Am consolidat relațiile de infratire dintre comunitățile noastre! Multumim domnului deputat, Popa Ovidiu, cat și tuturor celor implicati în buna desfășurare a acestei eveniment!”, spune primarul localității, Florin Mărăcine.

Gabriel Cârjaliu