Comuna Budeşti – prima localitate din Vâlcea cu aerodrom

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Contantin Rădulescu, a anunțat de ceva timp parteneriatul cu Primăria Budești, pentru construirea unui aerodrom și a unui heliport în localitate. Prin acest proiect se urmărește extinderea infrastructurii de transport a județului Vâlcea, dar și oportunitatea de atragere de investitori în această comună limitrofă municipiului Râmnicu Vâlcea.

“Împreună cu primarul Ion Vlădulescu, am semnat contractul de parteneriat cu Primăria Budești, pentru construirea unui aerodrom și a unui heliport în localitate.
Consiliul Județean își asumă obligația de a finanța din buget propriu serviciile de proiectare aferente acestui obiectiv de investiții, în cuantum de 240.000 lei.
Prin această inițiativă, ne propunem să extindem infrastructura de transport a județului și să oferim oportunități noi pentru investitori și comunitate.
Este foarte posibil ca în Budești să poată fi staționat și un elicopter SMURD, asigurând servicii medicale de urgență eficiente. De asemenea, vom crea o arteră specială pentru a conecta Spitalul Județean de
În viitor aici vor putea fi organizate chiar meeting-uri aviatice pentru aeronave de mici dimensiuni, cursuri pentru cei care vor să devină piloți, precum și desfășurarea unor activități de aero taxi.
Acesta este un nou proiect în care ne vom implica și pe care îl vom realiza, cu bună-credință, pentru oameni și pentru dezvoltarea județului” – Constantin Rădulescu, președinte Consiliul Județean Vâlcea. (T.G.)