Comuna Berislăvești a fost salvată de un complet profesionist de judecători

Zeci de localități, marea majoritate din mediul rural, au avut de suferit în ultimii ani din cauza unor salariați ai ANI, DNA, Procuraturi, DIICOT, Judecătorii, Tribunale, Curți de Apel. Plătiți cu salarii uriașe, cei din aceste instituții au executat cariere profesionale, au scos din funcții sau au trimis după gratii oameni de valoare incontestabbilă pentru localitățile lor și au creat prejudicii ireparabile.

Deciziile luate cu mult dincolo de spiritul legii au produs pagube materiale și emoționale nu numai în familiile celor condamnați, ci și în familiile plătitorilor de taxe din acele localități.
Rareori s-au îndreptat unele greșeli și multe îndreptări au venit târziu.
Iată că acum se face dreptate în cazul comunei Berislăvești. Unde niște denunțători ticăloși în cârdășie cu niște procurori roboți și cu niște judecători ilogici de la o Curte de APEL au dus la condmanarea primarului Ion Bușagă.
Pentru marea vină de a da o adeverință de bună vecinătate unei obștii de moșneni acest om a fost condamnat de Curtea de Apel Pitești la 2 ani și 4 luni cu suspendare.
Magistrații ICCJ au judecat cererea de recurs în casație a lui Buşagă şi l-au achitat în 25 iunie. În urmă cu două luni, camera de filtru a ÎCCJ acceptase cererea de recurs în casație a fostului şi viitorului primar al comunei Berislăveşti.
Normal că în aceste luni primăria a fost privată de serviciile unui primar ales de o comunitate responsabilă. Ion Bușagă nu a mai avut venituri salariale și a avut cheltuieli imense cu procesele. Familia sa a fost umilită. Capitalul său electoral putea fi erodat. Pentru ce?
Pentru că România a devenit un stat mai ticălos uneori decât era înainte de 1989. Plin de denunțători și de executanții ordinari ai unor ordine ticăloase.
Comuna Berislăvești a fost salvată, miraculos am putea spune de niște judecători cerebrali de la Înalta Curte. Populația ar trebui să îl voteze anul viitor în unanimitate pe acest om atât de dedicat comunității sale. În ciuda denunțătorilor și a denigratorilor săi!

Traian GUMINSKI