Colegiul “Alexandru Lahovari” – rezultate de excepție la Bacalaureat

Vâlcenii au arătat din nou că au profesori de top și elevi de excepție. Rezultatele obținute la examenul de Bacalaureat situează județul nostru peste multe alte județe mai mari din țară.

Rata de promovare la examenul de Bacalaureat 2018 în judeţul Vâlcea este de 61,5%, faţă de 67,7%. Doi elevi au reuşit anul acesta la sesiunea din iunie – iulie, să obţină media 10.
Potrivit situaţiei publicată pe site-ul oficial al Ministerului, anul acesta au fost înscrişi în Vâlcea la BAC 2018 – 2.912 candidaţi, din care 262 nu s-au prezentat la nici o probă. Patru au fost eliminaţi din examen – doi la „Petrache Poenaru” în Bălceşti, unul la liceul din Berbeşti şi altul de la Liceul „Sanitar Antim Ivireanul”. Alţi 855 de candidaţi au picat „examenul maturităţii”, dar au o altă şansă la sesiunea viitoare. Au trecut BAC-ul 1791 de candidaţi. În „Top trei promovabilitate” se află Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” cu 98,12%, Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” cu 97,16% şi Colegiul Energetic cu 88,46%, toate trei din Râmnicu Vâlcea. La polul opus se află o şcoală din care nici un elev nu a reuşit să treacă examenul de bacalaureat. Este vorba de Liceul Teoretic „Justinian Marina” din Băile Olăneşti, unde din cei 23 de candidaţi, 12 nici nu s-au prezentat la concurs. Tot în topul celei mai scăzute promovabilităţi se află: Liceul Tehnologic din Băile Govora cu 8,33% rată de promovare, Liceul Teoretic „Henri Coandă” cu 10,86% şi Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleşoianu”, cu 12,2%, ultimele două din Râmnicu Vâlcea. Una dintre aceste instituţii, „Henri Coandă” nu va mai exista din toamnă. Oltchim, al doilea liceu care dispare de pe harta învăţământului vâlcean, a avut 14,4% rata de promovabilitate la BAC 2018. De remarcat ar mai fi liceul din Brezoi, unde rata de promovabilitate este mai mare decât media din judeţ, şi chiar din ţară: 68,85%. (T.G.)