Colectare modernă a gunoiului menajer în Stoilești

“Cetăţenii comunei Stoileşti sunt oameni de mare omenie, gospodari, iar acest lucru se poate observa. Se alătură acţiunilor noastre de păstrare a localităţii cât mai curată. Din păcate, multe gunoaie sunt în localitatea noastră aruncate de cetăţenii din alte zone şi chiar din oraş. Nu avem ce face, şi pe acestea le strângem periodic. Suntem supăraţi deoarece comunitatea din această localitate ţine la acest aspect”, a declarat Florin Ionescu.
Administrația locală are angajate în operațiunile constante de curățire a domeniului public salariați ai primăriei precum și puținii localnici care beneficiază de prevederile legii 416 dar și mulți voluntari.
„Ne străduim să ţinem comuna curată, fiindcă o comună curată începe cu fiecare dintre noi. La noi, de cum vine primăvara, fiecare gospodărie se află într-o concurenţă continuă, de la curăţenie până la cea mai frumoasă casă. În acest sens extindem sectorul de colectare a gunoiului menajer şi colectarea selectivă din dorinţa de a avea o comună curată atât pentru protecţia mediului, cât şi în ceea ce ţine de partea estetică. Este o acţiune de succes, oamenii au inclusiv contracte privind colectarea gunoiului, iar tomberoanele sunt oferite gratis”, a conchis primarul comunei Stoileşti, Florin Ionescu. (T.G.)