Cod roşu la Roşiile

Echipaje ale celor de Serviciul Rutier şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au instaurat joi, 7 iulie,
cod roşu de intervenţie. Se simula un accident rutier, în care erau implicate două autoturisme, soldate cu nu mai puţin de 15 victime. La ora 10 s-a dat alarma.

Primul echipaj de Ambulanţă sosit la locul intervenţiei pentru a acorda îngrijiri medicale erau cel de la Tetoiu. Imediat s-a trecut la trierea victimelor. Se stabilise că era vorba de un decedat, două persoane cu cod roşu, cinci cod galben şi şapte cu cod verde. În cel mai scurt timp posibil, nu mai puţin de zece echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Vâlcea şi patru echipaje ale celor de la SMURD erau la simularea accidentului rutier, încercând să acorde ajutor medical în cel mai scurt timp. Simularea a avut loc în aproximativ o oră.
„Cele mai apropiate echipaje de poliţie s-au deplasat la faţa locului pentru a face constatările şi pentru a întocmi documentaţia necesară, în urma unui apel anunţat şa dispeceratul Poliţiei, care anunţa un accident, soldat cu 15 persoane rănite şi un decedat, în comuna Roşiile. Am intervenit cu trei echipaje de poliţie de la Poliţia Bălceşti, de la Postul de Poliţie din localitate şi unul de la Serviciul Rutier Vâlcea”, a spus inspectorul de poliţie Emilian Andrei.
La acţiune a participat şi Dan Pădureanu, şeful Serviciului de Ambulanţă Vâlcea. „La acţiune au participat SMURD Vâlcea şi Ambulanţa Vâlcea, cu zece ambulanţe SAJ şi patru ambulanţe SMURD. De la nivelul SAJ au participat echipaje de la Bălceşti, Tetoiu, Drăgăşani, Râmnicu Vâlcea, Lădeşti şi Horezu, iar de la SMURD au participat echipaje de la Măciuca, Drăgăşani şi Grădiştea. Ideea este că, în curs de o oră, într-o mobilizare exemplară, s-au putut evacua 14 răniţi, care au rezultat în urma unui astfel de accident. Intervenţia a fost foarte grea, pentru că este o zonă fără acoperire cu semnal telefonic, fără acoperire semnal staţii Tetra şi tocmai de aceea am ales locul acesta, pentru a vedea cât de bine ne mobilizăm”, a declarat pentru Viaţa Vâlcii medicul Dan Pădureanu.