Cine este veteranul vâlcean ignorat de politicieni

Ați văzut, probabil, imaginile în care o serie de politicieni îl ignoră pe un veteran de război, după festivitatea de depunere a coroanelor, cu prilejul Zilei Naționale a României…

Bătrânul, cu un ciomag într-o mână și cu un steag tricolor în cealaltă, a venit și de această dată la festivitate, așa cum face an de ani. Acesta este Emil Vețeleanu, cel mai bătrân veteran de război din Vâlcea și ultimul supraviețuitor al celebrei bătălii de la Cotul Donului. Acum are 101 de ani. Emil Vețeleanu are vârsta României și a trăit multe la viața sa. Timp de cinci ani a participat la Cel de-al Doilea Război Mondial, inclusiv la celebra bătălie de la Cotul Donului. A văzut oameni murind pe front, a supraviețuit febrei tifoide și își amintește în amănunt acele momente.
“Ce-mi doresc eu la 100 de ani, ce-i doresc României? Să mai stea măcar zece ani în Regat. E mare diferența… Din păcate acum nu mai sunt oameni de stat ca atunci. Nu mai avem un Titulescu sau Brătianu. Acum se fac studiile la particulari, pe bani”, ne mărturisea veteranul de război anul trecut, în ziua în care a împlinit 100 de ani. (G.C.)