Cinci proiecte bune pentru Stoileşti

Florin Ionescu, unul dintre cei mai serioşi edili din Vâlcea, nu va lua nici un premiu anul acesta la numărul de proiecte depuse. Primarul din Stoileşti şi salariaţii din primărie au reuşit să întocmească numai cinci proiecte şi să le depună spre aprobare Guvernului. Cu mult mai puţin decât majoritatea localităţilor vâlcene.

“Nu avea rost să cerem zeci de miliarde şi să depunem o mulţime de proiecte. Pentru orice edil de bun simţ este evident că niciun Guvern nu poate aproba toate proiectele depuse, că ţara nu are bani să facă dintr-o dată tot ce nu s-a făcut în atâţia ani. Acum cei din ministere vor munci de zor şi vor respinge fie proiectele fantasmagorice, fie cele care au fost deja depuse spre finanţare pe alte axe sau fonduri”, afirmă primarul Ionescu.
Edilul şef al Stoileştiului crede că primarii au procedat pe principul ca dacă depun 15 proiecte vor primi aprobare măcar pentru 5 din ele. Şi că dacă cer pentru un drum 10 miliarde vor primi măcar 3 miliarde şi vor face măcar o porţiune din acel drum.
“Cred că trebuia impusă o limită, să fie forţate administraţiile să îşi facă singure o listă de priorităţi. Adică să se spună ca maxim 2 proiecte pe localitate şi maxim valoarea de 1 milion de euro fiecare. Noi ne-am făcut o listă şi am realizat foarte bine cinci proiecte. Dacă vom primi finanţare pentru ele viaţa întregii comune se va schimba radical în bine spune primarul din Stoileşti.

Traian Guminski