Cheia succesului la Vlădești

A fost o perioadă, cu ceva ani în urmă, când oamenii din localitatea Vlădești nu erau mulțumiți de ritmul de dezvoltare al localității aflată în apropierea Râmnicului. Vlădeștenii au ales, însă, să-i dea credit actualului edil, Adrian Cosac cel care s-a pus pe muncă din prima zi a mandatului și a reușit să schimbe radical lucrurile. În prezent Vlădeștiul oferă condiții de oraș, și mulți oameni din județ, și nu numai, au ales să-și cumpere aici proprietăți sau chiar să se mute definitiv.

Câinii latră, caravana trece

Așa cum era de așteptat, corul contestatarilor de la Vlădești este unul numeros și gălăgios, mai ales în apropierea campaniilor electorale. Cosac a ales, însă, să le răspundă adversarilor politici prin fapte, nu prin vorbe. Oamenii din localitatea vecină Râmnicului au apreciat investițiile făcute în comună și i-au dat credit în continuare reprezentantului PSD. Mai nimic nu se poate întâmpla nici anul viitor. Adrian Cosac este favorit clar în toate sondajele de opinie și va câștiga, detașat, și de data aceasta.

Problema infrastructurii rutiere de rezolvă

Echipa coordonată de edilul de la Vlădești a pus miză pe implementarea proiectelor cu bani europeni și guvernamentali, iar banii rămași din bugetul local au fost și ei direcționați în special pentru investiții. Programul national Anghel Saligny a fost fructificat la maximum și 11 străzi de interes local vor fi asfaltate, lucrările demarând deja cu succes. În total, aproximativ 3 kilometri de drumuri vor fi modernizate și multe zone ale comunei vor deveni și ele atractive pentru investiții. Cu fonduri de la bugetul local, dar și cu forță de muncă proprie se vor asfalta și alte străzi. De altfel, în vară în punctele Fundătura și Pleașa s-a lucrat la extinderea rețelei de apă potabilă și la asfaltare. Și lucrurile bune vor continua în acest an, cât timpul o va permite apoi lucrările se vor relua în forță la primăvară.

Comuna se transformă în stațiune

Cu ajutorul președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, comuna Vlădești se transformă în stațiune. Așa cum v-am informat în repetate rânduri, la Vlădești o să se construiască un complex de servicii balneare care va atrage mulți turiști și va aduce sume considerabile la bugetul local. Complexul va cuprinde toate serviciile necesare pentru doritori; cazare, masa, relaxare și tratament, cu bazine cu apă dulce și sărată, dar și o saună modernă unde sportivii vor putea face refacerea în cantonamentele de vară și iarnă sau după competițiile interne sau internaționale.

Sportul și învățământul, în atenția administrației locale

Un alt mare atu al comunei Vlădești este investiția masivă în actul de învățământ. Toate unitățile de învățământ din localitate arată impecabil și părinții nu mi aleg, ca în trecut, să caute soluții pentru școli din Râmnicu Vâlcea. În plus, activitatea sportivă din localitate a fost și ea sprijinită la Vlădești. În acest moment, în comuna păstorită de Adi Cosac activează două echipe de fotbal.