CET ameninţă cu debranşarea asociaţiile de proprietari pentru datorii de două luni

CET GOVORA a emis recent mai multe somaţii de plată către Asociaţii de Proprietari din Râmnicu Vâlcea. Prin aceste somaţii, CET cere plata facturilor pentru lunile decembrie şi ianuarie şi ameninţă că în cazul în care acestea nu vor fi plătite va întrerupe furnizarea agentului termic.


Acţiunea ni se pare puţin deplastă pentru că luate în parte datoriile Asociaţiilor nu sunt unele imense. Suntem siguri că au fost făcute şi plăţi parţiale. Nu poţi lăsa lumea în plină iarnă fără căldură şi apă caldă, iar dacă o faci, vei afecta fără doar şi poate multe familii care au făcut eforturi şi şi-au achitat utilităţile. Iar cei care nu au plătit au probleme financiare serioase, dar vor achita în perioada sezonului cald facturile restante. CET Govora riscă, în cazul în care va pune în aplicare intenţia de a debranşa Asociaţiile cu datorii, ca sute de familii să renunţe la servicile CET şi să îşi monteze propriile centrale pentru a nu avea de suferit şi în iarna viitoare.
Recent o operatorul de furnizare a apei potabile a lăsat o parte din cetăţenii municipiului Drăgăşani fără apă rece. Aceste soluţii par brutale şi afectează şi persoanele care au facturile plătite la zi.
Credem că este cazul să existe o colaborare mai strânsă cu administraţiile locale sau modificată legislaţia în aşa fel încât să permită acţionarea în judecată direct de către CET a celor care nu au achitat utilităţile pentru recuperarea prejudiciilor punctual.
Mulţi ani în CET a fost trai pe vătrai, conducerile acordându-şi salarii imense şi privilegii, membrii din consiliile de administraţie la fel, CET a furnizat energie electrică şi termică către marii consumatori fără a avea garanţii pentru plata mărfii, iar acum să ameninţi populaţia căreia de fapt îi livrezi un produs rezidual, pare o măgărie. (T.G.)