Cele mai mari loterii online din Europa

Jucatorii pasionati de loto cunosc deja faptul ca in Europa sunt organizate unele dintre cele mai interesante extrageri. Milioane de jucatori de pe batranul continent isi incearca norocul in speranta de a da lovitura vietii si de a inregistra castiguri absolut fabuloase oferite de aceste loterii europene. In acest articol iti voi prezenta care sunt cele mai mari loterii din Europa, precum si cele mai importante detalii despre acestea.

Tipuri de loterii din Europa

Extragerile loto din Europa se pot imparti in doua categorii principale, dupa cum urmeaza:
– Loterii pan-europene
– Loterii naționale (locale)
Datorita internetului si a platformelor de jocuri de noroc care au in oferta si jocul de loto acum ai posibilitatea de a participa la multe dintre aceste extrageri, indiferent unde locuiesti.

De exemplu, multi romani participa acum la Franta Keno 20/70 online, un joc de loto care in urma cu ceva timp nu era disponibil in tara noastra.

Loteria pan-europeana este un concept dezvoltat in anul 2002 de organizatiile loto din Regatul Unit, Franta si Spania, care au decis sa isi uneasca fortele si sa construiasca o loterie comuna la care sa poata participa locuitorii acestor tari.

In timp ideea s-a dezvoltat, astfel ca au aparut mai multe astfel de loterii pan-europene, a caror scop este acela de a aduna mai multi participanti si implicit de a oferi premii extrem de generoase.
O loterie nationala se refera la o extragere locala, organizata intr-o anumita tara. Asa cum spuneam si mai sus insa, prin intermediul internetului multe dintre aceste loterii locale pot fi accesate acum din nenumarate tari.

Care sunt cele mai mari loterii online in Europa?

Evident ca loteriile pan-europene sunt cele mai populare, deoarece aduna cei mai multi participanti, iar premiile oferite sunt de-a dreptul ametitoare. In momentul de fata exista 3 astfel de extrageri europene, dupa cum urmeaza:

EuroMillions

EuroMillions este un joc de loto foarte popular nu doar in Europa, ci si in intreaga lume, care a fost lansat pe 7 Februarie 2004. Aceasta extragere este disponibila in mai multe tari europene, printre care din pacate nu se regaseste si Romania.

Astfel, loteria EuroMillions se adreseaza rezidentilor din urmatoarele tari/state ale Europei: Regatul Unit, Elvetia, Spania, Portugalia, Franta, Belgia, Austria, Andorra, Monaco, Luxemburg, Lichtenstein, Irlanda.

Totusi si jucatorii romani pot juca EuroMillions pe anumite platforme licentiate online, insa doar in varianta 5/50, fara sansa de a castiga premiile jackpot oferite.

Se organizeaza doua extrageri pe saptamana, care au loc la Paris, Franta, in zilele de marti si vineri.

Principalul motiv pentru care pasionatii de loto participa in numar mare la aceasta extragere este datorat premiilor jackpot foarte mari. De asemenea, sansa de a castiga premii aditionale este mai ridicata decat in comparatie cu multe alte loterii online.

Pentru a participa la EuroMillions jucatorii selecteaza 5 numere principale (de la 1 la 50) si 2 numere norocoase, numite “Lucky Star” (de la 1 la 12). Pentru a castiga jackpot-ul, a carui valoare minima este de 17 milioane de euro trebuie sa se nimereasca toate aceste 7 numere. De-a lungul timpului s-au castigat jackpot-uri chiar si de 190 de milioane de euro la aceasta extragere.

Bineinteles ca exista multe alte premii si pentru mai putine numere corecte, incepand cu doua, iar pretul unei variante este de 2.50 Euro.

EuroJackpot

Vazand succesul avut de loteria EuroMillions, cateva dintre tarile care nu au fost incluse in grupul de tari participante au decis sa creeze o noua astfel de loterie pan-europeana. Astfel s-a infiintat in 2012 EuroJackpot, care in acest moment este a doua cea mai mare loterie din Europa.

Primele tari participante au fost Germania, Olanda, Italia, Danemarca, Slovenia si Finlanda, iar ulterior s-au alaturat si altele: Estonia, Spania, Croatia, Letonia, Islanda, Norvegia, Suedia, Lituania, Ungaria, Cehia, Slovacia si Polonia.

Spania este asadar in acest moment singura tara care participa atat la organizarea EuroMillions, cat si la EuroJackpot.

Extragerea la EuroJackpot este aproape identica cu cea de la EuroMillions, fiind extrase 5 numere de la 1-50 si alte 2 numere norocoase cuprinse intre 1 si 10.

Jackpot-ul minim este in valoare de 10 milioane de Euro, iar o varianta costa 2 Euro.

Vikinglotto

Vikinglotto a fost lansata in 1993 si initial era o extragere la care participau jucatorii din Norvegia, Suedia, Finlanda, Islanda si Danemarca. Ulterior Estonia, Letonia, Lituania si Slovenia au fost adaugate pe lista tarilor participante.

Desi Vikinglotto a fost prima loterie pan-europeana, totusi aceasta nu este in prezent atat de populara ce precedentele doua amintite anterior. Principalul motiv este reprezentat de premiile mult mai mici oferite, dar si de faptul ca se organizeaza doar o extragere pe saptamana.

Bineinteles, pe langa loteriile pan-europene multe loterii nationale sunt foarte populare, iar dintre acestea trebuie amintite loteriile din Spania, Italia, Germania, Polonia, Grecia si altele.

℗Articol publicitar