Cele mai frumoase imagini de la Conacul Bălceştilor vor fi expuse la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu” din Slatina

Muzeul Memorial ”Nicolae Bălcescu”, Fotoclubul „Floarea de Colţ” – Râmnicu Vâlcea și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt, vă invită joi 22 februarie 2018, orele 13.00, la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu” din Slatina la vernisajul expoziţiei de fotografie „Popas cu imagini la Conacul Bălceştilor“.

Este a doua oară când se organizează o astfel de expoziție prin care ne propunem să punem în valoare frumusețea patrimoniului de la ansamblul muzeal „Nicolae Bălcescu”, de pe Valea Topologului, surprins de artiștii fotografi în cadrul primei ediții de toamnă a Taberei de fotografie „Popas cu imagini la Conacul Bălceştilor”.
Vor fi expuse 37 de imagini realizate de următorii fotografi: Diana Buzoianu, Dorina Nicolai, Elena Simion Tudosie, Mariana Buică, Adrian Negoiță, Julien Oncete, Sorin Mateescu, Ioan Ciobotaru.
Fotografiile au fost realizate la Conacul Bălcescu în perioada 20 – 22 octombrie 2017, atunci când natura a îmbrăcat cele mai frumoase culori. Dincolo de descifrarea unui limbaj al naturii, imaginile selectate pentru expoziție, constituie o materializare a memoriei, arta de a comunica şi a pune în valoare un spațiu atât de bogat în istorie.