Ce nu spune de fapt deputatul Cristian Buican în apelul său la unitate anti PSD!?

În ultimele zile pe rețeaua facebook a fost distribuit masiv, prin sponsorizare de către PNL Vâlcea, un text apel al deputatului Cristian Buican, vicepreședinte național al PNL și șeful filialei județene.

Iată mesajul:
“În calitate de președinte al PNL Vâlcea fac un apel public către toate partidele politice din Vâlcea (cu exceptia PSD), care doresc binele cetățenilor județului, pentru o înțelegere electorală în vederea susținerii unui singur candidat pentru președinția CJ Vâlcea și a unui singur candidat la primăria municipiului Rm. Vâlcea.
Doar așa putem fi siguri că învingem MAFIA care a pus mâna pe județul nostru.
Acum vom vedea cu adevărat care sunt politicienii care sunt interesați de binele cetățenilor și cei care urmăresc doar interesul propriu!!!”.

Anunțul în sine pare halucinant pentru un cunoscător al politicii locale, dar și pentru orice cititor cu oarecare logică.
Deputatul Cristian Buican nu spune în acest apel că el dorește ca acel candidat unic la primărie și CJ să fie liberal. Nu ar putea admite să fie din alt partid deoarece ar fi foarte grav mustrat dacă nu și sancționat de conducerea centrală a PNL. Pentru că liderii PNL nu ar putea accepta ca o filială întreagă cu deputați, un senator, o mulțime de primari, viceprimari, consilieri județeni, municipali și locali să susțină un candidat să spune USR care nici nu contează ca procent în Vâlcea, un candidat din partidul fugarului Ludovic Orban sau un membru al AUR.
Deci, Cristian Buican îi consideră din start pe toți politicienii care nu sunt de acord să-i susțină pe candidații PNL oameni neinteresați de binele vâlcenilor.
Păi, de ce ar mai sta acești oameni în partidele respective? Ca o dată la patru ani să vină și să-și îndemne simpatizanții să voteze cu PNL?
Ce ar zice, de exemplu, George Simion, despre conducerea AUR Vâlcea dacă aceasta i-ar transmite că luptă împotriva mafiei locale votând candidații PNL?
Și, mai paradoxal, este că un om care face de atâția ani legi (și unele foarte bune cum este cea cu punctele gastronomice locale), care cunoaște toate mecanismele legislative din țara noastră, poate considera ca unică variantă de eliminare a unei grupări mafiote alegerile în loc să apeleze la lege. La cei plătiți să apere legea.
Dacă într-adevăr primarul orașului sau președintele Consiliului Județean ar fi mafioți, aceștia trebuie trimiși în judecată, acuzați concret pentru niște fapte. Nu putem crede că toată poliția, procuratura, justiția ar fi complicii unor conducători administrativi mafioți pentru că dacă chiar ar fi așa degeaba câștigi niște alegeri, sistemul mafiot rămâne.
Faptul că justiția își face treaba este dovedit de reținerile, arestările, trimiterile în judecată ale unor conducători administrativi din alte județe.
Chiar și în județul nostru primarul din Băile Govora, care și-a atribuit ilegal un teren din parcul orașului, este acum anchetat de Procuratura Generală. Și va fi cercetat, anchetat, judecat și probabil condamnat indiferent de rezultatul alegerilor.
Primarul respectiv este liberal, iar celelalte partide nu s-au unit să pună toate un singur candidat comun împotriva liberalului (ceea ce nici nu aveau cum să o facă) pentru a “scăpa orașul stațiune de un mafiot și un fost turnător la Securitate”.
Liberalii au mai avut în Vâlcea primari cercetați, reținuți, arestați și condamnați, dar celelalte formațiuni politice nu s-au gândit că pentru a scăpa de aceștia din primărie soluția ar fi cea a unui candidat unic.

Traian GUMINSKI