Ce face doamna deputat Daniela Oteşanu prin comunele din Vâlcea

Este văzută prin zonele rurale ale judeţului, petrecând un timp foarte mare în teritoriu unde poartă discuţii nu numai cu membrii cnsiliiilor locale şi cu edili, dar mai ales cu cetăţenii. Parlamentarul social democrat este liderul organizaţiei de femei a PSD Vâlcea şi autor a mai multor proiecte legislative menite a sprijini turismul, dar şi a apăra drepturile femeilor.


Săptămâna trecută a fost prin Băbeni, Șirineasa, Frăncești, Roșiile, Tetoiu, Lăpușata.
“Am stat de vorbă cu oamenii, le-am explicat ceea ce se încearcă a fi denaturat de către cei care nu au fost în stare decât să micșoreze pensii și salarii sau cei care nu au nicio viziune economică reală. Oamenii sunt preocupați de ceea ce se întâmplă în țară, dar și de posibilitatea întoarcerii tinerilor români acasă, alături de părinții și copiii lor. Îți trebuie răbdare și sentimente frumoase pentru a reuși să simți ceea ce ei simt. Am discutat mult despre adoptarea legislației privind garantarea pachetelor turistice pentru populație.
Constituirea unor instrumente în turism care să permită asigurarea contravalorii serviciilor contractate de turişti cu agenţiile de turism. Garantarea contravalorii serviciilor plătite de turişti către sau la agenţiile de turism prin cel puţin următoarele instrumente de garantare: asigurare, garanţii bancare, contul fiduciar, fond de garantare. Lumea nu ştie multe lucruri, pune întrebări, oamenii din mediul rural au mai puţin timp să se informeze din mass media şi fiecare vrea să ştie exact ce drepturi are, ce avantaje, ce putem face concret pentru comunităţi, dar şi pentru categorii socio-profesionale. Cu ajutorul consilierilor mei strâng informaţii pe care le voi utiliza împreună cu ai mei colegi din parlament spre a promova noi iniţiative legisative”, spune deputatul Daniela Oteşanu. (T.G.)