Ce face deputatul Eugen Neaţă

L-am considerat pe Eugen Neață unul din cei mai buni parlamentari pe care i-am cunoscut de-a lungul anilor și i-am cunoscut pe toți din Vâlcea dar și pe foarte mulți din alte județe. Am crezut însă că este un parlamentar perfect pentru unu grup parlamentar aflat la Guvernare deoarece părea axat permanent pe modificări legislative importante și pe elaborarea de noi legi.
În primii ani ai mandatului său a reușit să promoveze un număr impresionant de amendamente și proiecte legislative multe din legile actuale, existând numai datorită îndârjirii de care a dat dovadă și perseverenței manifestată în permanenta luptă parlamentară pentru obținerea de voturi necesare promovării unei legi.
Când PSD a trecut în opoziție, m-am gândt că Eugen Neață va intra puțin în șomaj. Nu-l vedeam genul care să atace permanent, de la tribuna parlamentului, Guvernul, și să-i bălăcărească pe miniștrii sau parlamentarii liberali.
Nu prea știam ce poate să facă un deputat aflat în opoziție pentru județul său și mai ales pentru țară.
Eugen Neață s-a adaptat din mers și continuat să facă amendamente, dar mai ales a început să pună o presiune pozitivă pe parlamentarii din celelalte partide. A declanșat o operațiune de invadare cu declarații politice și cu texte postate pe paginile sale sau trimise parlamentarilor.
Eugen Neață nu înjură în aceste texte, nu jignește și nu încearcă să minimalizeze realizările guvernanților sau să le saboteze activitatea.
Eugen Neață dă cele mai pertinente idei și sfaturi celor aflați la putere pentru ca aceștia să ia măsuri necesare populației și să facă ceea ce trebuie făcut. O face consecvent realizând de multe ori că cei promovați în funcții de liberali nu au capacitatea uneori nici să citească mesajele sale, dar cu atât mai puțin să le înțeleagă. Dar deputatul știe că în orice instituție există specialiști care înțeleg și se pricep, iar aceștia și-ar putea convinge șefii să facă și ceva bun nu numai să distrugă… Și mai știe că electoratul nu este format numai din oameni intoxicați politic de noua putere. Pentru ei scrie Eugen Neață, aproape zilnic în texte oficiale sau pur și simplu în postări pe contul dău de facebook.
Deputatul social democrat îi învață pe liberalii promovați peste noapte în funcții să fie în primul rând oameni și abia apoi activiști politici iar pe guvernanți să folosească profesioniștii acolo unde ei nu stăpânesc nici măcar noțiunile de bază.
Demersurile sale sunt benefice atât social democraților, cât și populației care are nevoie de informații corecte și de o susținere politică. Ele prind bine și liberalilor. Acelor liberali care au ceva uman în ei și-n care mai licăre o luminiță de românitate.

Traian GUMINSKI