Ce cadouri a pregătit deputatul Eugen Neață pentru vâlceni?

Parlamentarul social democrat Eugen Neață este un campion al inițiativelor parlamentare pentru că este parlamentarul cu cele mai multe proiecte de legi inițiate.
Majoritatea dintre acestea sunt utile (pentru că au fost promulgate deja ca legi) tuturor românilor, dar sunt câteva care au ajutat direct populația din mai multe localități din județul nostru.
Chiar și în perioada în care PSD s-a aflat în opoziție, Eugen Neață nu a scăzut ritmul său de a lucra la proiecte de legi. Din păcate, datorită unei majorități paralmentare din care PSD nu mai făcea parte, prea puține din acestea au intrat în circuit avizat favorabil.
În acest an deputatul Eugen Neață a inițiat 29 de proiecte de legi. Dintre acestea, unul a devenit lege și încă unul se află aproape de a primi votul favorabil al plenului pentru a deveni lege.
Intrarea PSD la guvernare creează însă premisele unor voturi favorabile pentru foarte multe legi extrem de necesare României și mai ales vâlcenilor.
“Au fost situații în care, după ce mi-am susținut proiectele în comisii parlamentare ale Camerei Deputaților sau Senatului, parlamentari liberali sau USR mi-au spus că înțeleg foarte bine rolul și beneficiile acelui proiect de lege, dar că, din păcate, politic, nu-mi pot acorda votul pentru că așa au ordin de la partid. I-am privit cu milă și m-am bucurat că niciodată vreun coleg de al meu de partid nu mi-a cerut să nu fac bine și să mă opun binelui”, ne declara în vară Eugen Neață într-un interviu.
Pe lângă proiectele deja inițiate și depuse în Parlament care se pot transforma în perioada următoare în legi, deputatul vâlcean va pregăti în vacanța parlamentară de iarnă câteva noi inițiative legislative ce le va face cadou vâlcenilor.
Dacă actuala coaliție guvernamentală va funcționa, parlamentarii social democrați vâlceni vor putea să dea câteva legi extrem de importante României lucru pe care, din nefericire, nu-l pot înțelege facțiunile de activiști “fanatice” din USR sau PNL. (T.G.)