Ce au declarat pesediştii după ce au depus lista de candidaţi la CJ Vâlcea

După ce au depus lista cu candidaţii la Consiliul Judeţean Vâlcea, pesediştii vâlceni au dat declaraţii reprezentanţilor presei. Astfel, Costi Rădulescu, a afirmat că scopul partidului pe care îl conduce este acela de a avea o victorie, în fruntea unei echipe tinere. Pe lista CJ Vâlcea a PSD se regăsesc şi nume ale tinerilor, precum Dima Adrian Cosmin, Popa Ştefan-Ovidiu şi Matei Constantin-Bogdan.

“Mulţumesc că într-o zi importantă, în primul rând pentru vâlceni, pentru români, pentru cetăţeni, pentru creştinii-ortodocşi, de Ziua Floriilor sunteţi alături de noi într-un eveniment deosebit din viaţa partidului nostru, şi anume, de depunere a listelor de candidaţi pentru Consiliul Judeţean. Sunt emoţionat datorită importanţei acestei zile, dar şi pentru că mă aflu în fruntea unei echipe frumoase, în fruntea unei echipe valoroase, o echipă echilibrată din punct de vedere al vârstelor, al categoriilor socio-profesionale, o echipă de oameni bine pregătiţi, cu experienţă în administraţie şi în profesiile pe care le au fiecare dintre ei. Bineînţeles avem pe această listă oameni noi, avem oameni tineri, aşadar experienţa şi tinereţea se împletesc într-un mod fericit pe lista de consilieri judeţeni a Partidului Social Democrat. Sunt foarte bucuros că pe această listă avem şi un număr important de doamne social democrate care vor aspira la funcţia de consilier judeţean. Vreau să spun din capul locului că ne dorim o campanie civilizată, ne dorim o campanie bazată pe proiecte, o campanie în care Partidul Social Democrat şi reprezentanţii noştri nu vom folosi atacuri la persoană sau alte chestiuni de care românii s-au săturat. Oamenii, vâlcenii îşi doresc de la politicieni dialog, dar mai ales îşi doresc de la politicieni răspunsuri, noi vom venii cu aceste răspunsuri atunci când dezbaterile vor fi provocate – ca să spun aşa – de dumneavoastră, de presă, în timpul campaniei electorale. Vom merge de asemenea acolo unde nouă pesediştilor ne stă cel mai bine, aproape de oameni, pentru Partidul Social Democrat este un partid aproape de oameni, pentru că echipa partidului Social Democrat, pont pe care o avem pe această listă. Prin tot ceea ce ne propunem să construim în judeţ, ne propunem să facem aceste lucruri împreună cu vâlcenii, ne propunem să facem aceste lucruri în slujba vâlcenilor pentru că până la urmă cetăţenii sunt importanţi şi după aceea politicienii. Venim în faţa oamenilor cu răspunsuri, cu proiecte cu propuneri şi fie că vom vorbi despre protecţia socială, despre infrastructură, despre copii, despre tineri care sunt viitorul acestui judeţ, despre încurajarea investitorilor, despre turism şi despre mediu, o facem cu un singur gând, să punem oamenii pe primul plan; a declarat preşedintele PSD Costi Rădulescu.
2
Şi Daniela Oteşanu, preşedinta femeilor pesediste a declarat:
„Am să spun câteva lucruri despre mediu şi anume faptul că oferta noastră electorală pentru reţeaua de apă avem un procent de 80 – 85 la sută minim în vedere pentru a fi acoperit la nivelul întregului judeţ, iar la reţeaua de canalizare avem un procent de minim 70 – 75 la sută. Pentru partea de turism aş vrea să fac câteva aprecieri şi mă refer în principal la importanţa pe care o acordăm Centrului de Informare Turistică de la nivelul Consiliului Judeţean, pentru că este de bază pe harta economiei judeţului Vâlcea. Avem trei staţiuni balneo-climaterice situate la distanţe aproape egale de municipiul Râmnicu Vâlcea şi ne dorim ca prin acest Centru de Informare să construim o altă imagine, o imagine mult mai bună pentru aceste staţiuni”.
George Mihăilescu, supriza anului 2015 în politica vâlceană, s-a aflat lângă echipa PSD şi a declarat:
„Astăzi (nr. 24 aprilie) este un început de drum al unei echipe frumoase, serioase şi competente care poate construi frumos pentru judeţul Vâlcea. Ne dorim şi vă vom propune în oferta noastră electorală proiecte concrete. Acum am dorii să punctăm câteva pentru a putea să vă spunem despre ce vrem să facem. Ştiţi bine că judeţul Vâlcea are în proprietate 860 de kilometri de drumuri judeţene. Din acestea au fost modernizate aproape 80 de kilometri. În mod concret ne propunem să modernizăm 200 de kilometri folosind experienţa şi învăţând din ce s-a greşit şi ce se poate face ca să putem să creştem valoarea infrastructurii judeţului Vâlcea. Ne-am poziţionat ca susţinători ai dezvoltării infrastructurii naţionale, care pe noi, judeţul Vâlcea, ne influenţează şi poate să ne influenţeze pozitiv. Este vorba despre autostrada A1 care trebuie să lege cele două puncte, Sibiu de Piteşti şi celelalte trei drumuri naţionale care ne influenţează major, drumul naţional spre Voineasa, drumul naţional dinspre Piteşti spre Horezu – Târgu Jiu şi celălalt drum naţional de la Drăgăşani spre Târgu Jiu care ne vor influenţa major dacă Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi va investii în ele. De asemenea, dorim să ne implicăm puternic plecând de la premisele judeţului Vâlcea care deţine o Staţiune de Dezvoltare Pomicolă care produce material săditor şi ne-am dorii ca în parteneriat cu Camera Agricolă să putem să înfiinţăm un număr de 40 de plantaţii model în judeţul Vâlcea, specifice zonei. Este vorba de măr, păr, nuc şi asta ca să putem să încurajăm dezvoltarea zonei cu chestiuni tradiţionale şi locale. Alături de acestea sunt multe alte proiecte pe care le vom prezenta la modul concret când vom face oferta electorală”.
PSD
Pe lista CJ, printre numele tinere se află şi profesorul Bogdan Matei.
„Este un moment emoţionant pentru mine. Voi face câteva referiri în domeniul învăţământului pentru că în acest domeniu activez, la Şcoala Gimnazială Anton Pann din Râmnicu Vâlcea. În mandatul 2016 – 2020 ne dorim să facem investiţii în ceea ce înseamnă unităţi şcolare, pentru că iată, în anul 2016 încă avem toaletele în curtea şcolii. Ne dorim ca la sfârşitul acestui mandat să nu mai existe asemenea situaţii în judeţul Vâlcea. Ne dorim, totodată, să creştem fondul de investiţii în ceea ce înseamnă perfecţionarea cadrelor didactice, cu precădere cadrele didactice din mediul rural, unde după cum bine ştiţi, sunt cele mai multe probleme. Totodată, ne dorim să ne axăm cu foarte mare atenţie pe ceea ce înseamnă transportul elevilor în mediul rural, pentru că este o problemă, deoarece numărul microbuzelor nu ajunge în comparaţie cu numărul elevilor existenţi în judeţul Vâlcea. Ne dorim să ne axăm pe ceea ce înseamnă un parteneriat între Consiliul Judeţean şi administraţiile locale cu privire la creşterea competiţiilor sportive, la susţinerea olimpicilor sportului şcolar. Este un domeniu care ne interesează foarte mult, cu care noi ar trebuie să ne mândrim mult mai mult. La nivelul judeţului Vâlcea există foarte mulţi olimpici, nu numai la educaţie fizică, ci şi la celelalte discipline şi cu siguranţă în acest mandat ne vom apleca asupra acestor situaţii. Nu îmi doresc decât ca Partidul Social Democrat să câştige aceste alegeri, ca domnul preşedinte Constantin Rădulescu să fie preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, pentru că astfel, împreună, ne vom duce la îndeplinire toate proiectele”, ne-a declarat profesorul Matei.