Ce a uitat Virgil Pîrvulescu să spună locuitorilor blocului A 11/2 din Ostroveni

Într-un articol acid, dar pertinent, publicat miercuri, 13 iulie, colegii de la “Ziarul de Vâlcea” spun că “viceprimarul liberal incompatibil Virgil Pîrvulescu dovedeşte că este un BĂDĂRAN”.
Noi credem că mai degrabă acest fluieră v\nt pe străzile municipiului este un om care uită deseori să spună esenţialul.
Tot miercuri, spre seară, domnul vice însoţit de vreo câţiva liberali din eşalonul 3 al organizaţiei din municipiu a vrut să aibă o întâlnire cu locuitorii unui bloc din Ostroveni. De la fereastră i-am ascultat poveştile spuse celor maxim 15 gură cască dintr-un bloc cu 180 de apartamente.
Am sperat până în ultima clipă că domnul viceprimar va spune oamenilor două informaţii importante.
Prima ar fi aceea că liberalii, în frunte cu premierul Ciucă, s-au opus din răsputeri introducerii impozitului progresiv cerut de cei din PSD şi că familia Pîrvulescu poate câştiga liniştită în continuare 16 mii de lei noi pe lună, fără să plătească un impozit consistent pentru purcoiul acesta de bani. Iar acest lucru este bineînţeles în favoarea vecinilor mei din A 11/2 pentru că ne mândrim cu un viceprimar bogat şi neimpozitat, decât aşa de formă.
Al doilea lucru important, mai ales că erau de faţă şi câțiva adolescenţi, ce trebuia să-l spună domnul viceprimar, era că nu este nevoie de multă şcoală şi nici de multă muncă pentru a trăi bine în Râmnic. Iar ca exemplu că atunci când munceşti nu ai cum să faci bani, putea să le prezinte salariul sudorilor de la firma ce schimbă ţevile de termoficare din apropierea acestui bloc. Un sudor cu experienţă, ce munceşte din greu pe caniculă vara şi pe ger iarna, are o leafă de 40 de milioane de lei vechi. Adică cei patru sudori de la aceea societate câştigă împreună cât viceprimarul Pîrvulescu, fără să treacă măcar pe la servici zilnic şi fără să facă nimic.
Cele două informaţii puteau determina electoratul din Ostroveni să înţeleagă de ce este nevoie să fie schimbat primarul Gutău şi de ce cetăţenii ar trăi mult mai bine conduşi de un Pîrvulescu de la care ar putea învăţa cum să lenevească pe bani buni.

Traian GUMINSKI