Ce a obținut ALDE în Vâlcea!

Fostul senator, deputat și primar Emilian Frâncu, a dus ALDE Vâlcea la un scor neașteptat de nimeni înaintea scrutinului din 27 septembrie.

Spunem neașteptat pentru că mai toate partidele au tras de oamenii din ALDE. Au existat nenumărate plecări și trădări culminând cu plecarea președintelui George Guțui către PRO ROMÂNIA, chiar înainte de campania electorală împreună cu 20 de organizații locale.
În aceste condiții, cu tot efortul lui Emilian Frâncu (doar marea sa experiență politică a salvat ALDE în Vâlcea) nu s-a reușit, de către partidul lui Tăriceanu, decât depunerea de liste de candidați în 36 de localități din cele 89 ale județului.
ALDE a reușit să obțină mai multe voturi decât PRO ROMÂNIA și PMP, în condițiile în care celelalte două formațiuni aveau liste de candidați în toate localitățile din județ.
ALDE are acum 17 consilieri locali în 16 localități din Vâlcea și perspective de a trece de 5% la alegerile parlamentare dacă Emilian Frâncu va fi cap de listă pe una din listele de candidați. Dacă ALDE va reuși să facă pragul la nivel național este foarte posibil să-l vedem pe Emilian Frâncu din nou în Parlament, acolo unde a făcut atâtea lucruri bune pentru județ și pentru o mulțime de comunități locale vâlcene.
Îi felicităm pe consilierii locali ai ALDE Vâlcea. Aceștia sunt:
Marian Ioja- Bălcești
Florina Moise – Băile Govora
Mihai Nițescu- Ocnele Mari
Gheorghe Hodorog- Ocnele Mari
Alexandru Papuc- Cernișoara
Constantin Iusuf- Drăgoești
Gheorghe Iordache – Grădiștea
Gheorghe Toșa- Lăcusteni
Gheorghe Dumitrașcu – Lungești, Alexandru Crînguș- Nicolae Bălcescu
Ion Dobrin- Perișani
Adrian Chiu – Roești
Nicolae Stoica –Runcu
Cătălin Voicu – Tetoiu
Gheorghe Nicolaescu- Valea Mare
Gabriel Mitroescu – Zătreni
Nicolae Filigean – Voineasa.

Traian Guminski