Caz şocant la Liceul Tehnologic Căpitan Nicolae Pleşoianu din Râmnicu Vâlcea

Un elev în clasa a XI-a a amenințat-o pe profesoara de economie, nemulțumit că a primit nota 2. Scena a fost filmată de un coleg şi apoi a postat-o pe o rețea de sociazare de tânărul recalcitrant.

Totul s-a petrecut la ora de economie. Tânărul i-a vorbit urât profesoarei și apoi i-a promis că o va bate. Chiar dacă a șters ulterior postarea de pe rețeaua de socializare, Inspectoratul Județean de Poliție s-a autosesizat și elevul a fost chemat la audieri și o să fie cercetat pentru amenițări. În stare de arest pentru ca pe numele său a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore!
Conducerea liceului vâlcean a luat act de fapta elevului care a fost exmatriculat din școală. Tânărul are 20 de ani și s-a înscris în clasa a XI-a la începutul acestui an școlar, după ce rămăsese repetent acum doi ani. Interesant este că tânărul este în acest moment sub control judiciar și este cercetat pentru infracțiunea de tâlhărie după o faptă comisă acum aproape trei ani.Punctul de vedere al conducerii Liceului Pleșoianu:

“O experienţă neplăcută, care nu caracterizează activitatea din Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleşoianu” – o lecţie de viaţă pentru elevi, părinţi şi profesori.
Astăzi, pentru noi toţi, a fost o zi “altfel” faţă de ceea ce ne reprezintă în marea familie a învăţământului tehnic şi profesional, la nivel judeţean şi naţional.
Nu am uitat nicio clipă că menirea şcolii noastre rămâne aceea de a fi perseverenţi în educarea tinerei generaţii.
Vă invităm să vizitaţi site-ul şcolii pentru a ne cunoaşte şi dintr-o altă perspectivă şi sperăm ca experienţa de astăzi să rămână doar o lecţie de viaţă!”

Gabi Cârjaliu