Cătălin Avan va fi viitorul primar din Păuşeşti Otăsău

Mai multe sondaje ale PNL şi PSD îl arată pe Cătălin Avan, actualul viceprimar din Păuşeşti Otăsău, ca favorit pentru obşinerea funcţiei de primar la alegerile din vară. Primarul în funcţie, Gheorghe Pîrvulescu se retrage din politică şi de la primărie din motive stric personale.

Interesant este că nimeni nu ştie încă din partea cărui partid va candida Avan. Acesta are oferte de la PNL, PSD, ALDE, UNPR şi PMP. Viceprimarul Cătălin Avan consideră că actuala formulă de acordare a banilor de la bugetul statului nu-i avantajează deloc pe aleşii locali care vor dori să deruleze şi investiţii cu bani proprii. Avan a precizat că vechea grilă stabilită de fostul ministru Darius Vâlcov era mai bună, deoarece se puteau face lucrări multiple din bugetul local. „În acest an, şi noi am primit mai puţini bani de la bugetul statului decât în 2015, când fiecărei comune i-au fost repartizate câte 15 miliarde de lei vechi. Formula era mai bună pentru localităţile mici, fără venituri proprii prea mari, deoarece nu au companii de la care să încaseze taxe şi impozite.
Între timp, s-a observat că pe unii primari nu i-a mai interesat să-şi «biciuiască» locuitorii, pentru a colecta dările, pentru că primiseră 15 miliarde de la stat. Acesta a fost aşadar motivul pentru care s-a şi revenit la vechea formula de alocare a banilor de la bugetul naţional, care ţine de cota de taxe şi impozite care se încasează în fiecare localitate. Din acest punct de vedere, putem să spunem că la Păuşeşti Otăsău nu s-a micşorat nivelul încasărilor, ci dimpotrivă, dar tot am primit mai puţini bani decât anul trecut”. Referindu-se la investiţiile viitoare, viceprimarul susţine că a fost întocmit deja un proiect ce vizează modernizarea infrastructurii rutiere. „Intenţia noastră este aceea de a obţine finanţare pe OG 28, pentru asfaltarea a 12 kilometri de drumuri săteşti, acestea urmând să aibă şi rigole betonate. Dacă Guvernul nu va aproba proiectul, vom fi nevoiţi să realizăm investiţiile cu bani de la bugetul local”.