Cât îi costă pe vâlceni să vadă două nave de luptă britanice?

Numărul civililor care au urcat vreodată la bordul unei nave de război britanice este foarte mic. În acest weekend, vâlcenii interesaţi să facă o vizită la bordul a două vase celebre în marina britanică o pot face plătind doar combustibilul necesar unei deplasări în Constanţa.

Sâmbătă, 3 februarie, Ambasada Marii Britanii la Bucureşti organizează o festivitate în Constanţa. Navele britanice HMS Duncan şi HMS Enterprise ancorează sâmbătă, 3 februarie, între orele 10.00 – 1300, la terminalul Pasageri din Portul Constanţa. Sunteţi aşteptaţi să vizitaţi cele două nave britanice și să aflaţi mai multe despre operațiunile maritime ale NATO.
Navele britanice HMS Duncan şi HMS Enterprise efectuează acțiuni de patrulare NATO în Marea Neagră, alături de alte patru nave, două românești și două turcești.
Distrugătorul britanic HMS Duncan este la a doua vizită în România în mai puțin de un an, semn al relațiilor strânse între Forțele Navale ale celor două țări. Marea Britanie și România colaborează îndeaproape în domeniul apărării, iar 2017 a fost un an special, în care s-au înregistrat cele mai ample operațiuni bilaterale de până acum.
În această perioadă a anului autostrada Soarelui este aproape pustie în weekend aşa că timpul de deplasare din Vâlcea la Constanţa este rezonabil. Vremea se anunţă a fi frumoasă, aşa că cei care nu au programul făcut pentru weekend pot trage o fugă să îşi facă selfie la bordul unui distrugător de luptă aparţinând aliaţilor noştri. (T.G.)