Case arse din temelii şi proprietari cu arsuri la început de an

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) General Magheru al judeţului Vâlcea s-au luptat cu flăcările încă de la începutul acestui an. Mai multe incendii au distrus gospodăriile vâlcenilor, cauza fiind diferită de la caz la caz: producerea unui scurtcircuit sau neizolarea corespunzătoare a coşului pentru evacuarea fumului.

În ziua de 3 ianuarie, la ora 01:24, în gospodăria lui Cornel T. din comuna Stoeneşti, flăcările au cuprins acoperișul locuinței, iar până la stingerea incendiului, au ars : acoperișul locuinței construit din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafață de aproximativ 50 mp., zidăria din lemn, elemente de mobilier și bunuri de uz gospodăresc. Din caua materialelor combustibile și a distanței foarte mici existente între imobile, flăcările s-au extins și la fânarul construit din cărămidă cu învelitoare din tablă în suprafaţă de aproximativ 70 mp., precum şi la o bucătărie de vară construită din lemn cu învelitoare din tablă şi un adăpost de păsări. Astfel au ars structura din lemn a imobilelor menţionate, aproximativ o tonă de fân producție 2015, aproximativ cinci tone de lemne pentru foc, doi mc. de cherestea., zece păsări, trei frigidere, un aragaz, o antenă parabolică, aparate electrice (televizor, radio), trei butelii. La intervenţie a participat şi echipajul SMURD Govora care a acordat primul ajutor medical numitului Cornel T. care prezenta arsuri la nivelul capului şi la membrul superior stâng şi a fost transportat la spital. Stingerea incendiului a fost îngreunată de drumul impracticabil pe mai bine de un km fiind realizat dispozitiv de intervenţie pe aproximativ 600 m. până la locul intervenţiei. După aproximativ şapte ore de la sosirea pompierilor, incendiul a fost stins. Cercetările preliminarii efectuate la faţa locului arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma producerii unui scurtcircuit la instalaţia de alimentare cu energie electrică.
În aceiaşi zi, la ora 21:34, pompierii militari ai ISU General Magheru au intervenit în Râmnicu Vâlcea, pe strada Stolniceni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie, proprietatea lui Maria P.
Până la stingerea flăcărilor, au ars : structura din lemn a magaziei pe o suprafaţă de circa 60 mp., tocăria din lemn, un depozit de lemne pentru foc, cereale, scândură şi unelte de uz gospodăresc.
După aproximativ o oră şi jumătate de la producerea incendiului, acesta a fost stins.
Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la un aparat electric lăsat sub tensiune.
Şi în comuna Dăeşti, în 2 ianuarie, la ora 10:26, pe strada Principală, în gospodăria lui Ioan C.,
flăcările s-au declanşat la acoperişul casei, în imediata apropiere a coşului pentru evacuarea fumului unde a ars pe o suprafaţă de circa 32 mp. După aproximativ o oră de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri din apropiere.
Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma neizolării corespunzătoare a coşului pentru evacuarea fumului faţă de materialele combustibile din componenţa plafonului.
Un alt eveniment neplăcut a avut loc în ziua de 2 ianuarie, la ora 20:35, în Râmnicu Vâlcea, pe strada Tudor Vladimirescu, bl.O 9, când două persoane au fost intoxicate cu fum de la o cratiță cu mâncare uitată pe aragazul aprins. La scurt timp de la sosirea pompierilor la locul intervenției, pericolul extinderii incendiului a fost înlăturat. Persoanele în cauză, pe nume Neagoe C. șI Petre B. au suferit intoxicări cu monoxid de carbon acestea fiind preluate de către un echipaj de la ambulanţa SAJ Vâlcea.
Pompierii militari din cadrul ISU General Magheru au intervenit la ora 3.12, în Râmnicu Vâlcea, pe strada Nicolae Epure, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, proprietatea numitului Vasile A. Flăcările s-au declanșat în dormitorul locuinței, amenajat în suprastructura din lemn a casei şi au distrus acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp şi dormitorul.
După aproximativ o oră şi jumătate de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri din gospodărie.
Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat după ce proprietarul ar fi lăsat un calorifer electric sub tensiune.
Ziua de 1 ianuarie a debutat cu un incendiu în comuna Roşiile, sat Romaneşti, la ora 19:07,la o casă de locuit, proprietatea lui Ilie C. Până la stingerea incendiului, au ars : acoperişul casei în suprafaţă de aprox.120 mp., construit din lemn cu învelitoare din tablă, o uşă dublă din PVC, trei uşi din lemn, două ferestre din PVC şi obiecte de mobilier. Din cauza materialelor combustibile, flăcările s-au propagat la o bucătărie de vară construită din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de 13 mp. şi obiectele electrocasnice din interior. Proprietarii Ilie C. de 47 ani şi Maria C. de 40 ani, au fost transportaţi la spital în urma unui atac de panică. După aproximativ trei ore de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins. Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma neizolării corespunzătoare a coșului pentru evacuarea fumului față de planșeul locuinței.