Casa Pinocchio poate fi o familie pentru copiii fără familie

Mihai Ghebrea este un exemplu care arată clar că sistemul actual de îngrijire şi educare a copiilor abandonaţi de părinţi poate evolua prin promovarea celor care au crescut în sistem. Mai mulţi tineri pregătii din România şi Crescuţi în Case de Copii, în Centre de Plasament ar trebui să primească joburi în acest sistem şi să fie lăsaţi să se implice în educarea celor care nu au familii.


La “Casa Pinocchio” unde a ajuns să fie şef, Mihai Ghebrea a schimbat radical în bine viaţa tinerilor care trăiesc aici. Sâmbătă, 20 ianuarie, a fost o adevărată zi de sărbătoare pentru ei. Copiii împreună cu educatorii de serviciu, din cadrul centrului, au fost la cinema și au urmărit filmul Ferdinand la Cinema Geo Saizescu.


“Vizionarea a fost posibilă datorită Mariei Anghelina și Pendiuc Lariana. După film, copiii au servit prânzul la unul din cele mai selecte pub-uri din municipiu, OK Street Pub. Datorită domnului Doru Paraschiv aceștia au servit pizza OK și răcoritoare. Mulțumim și Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru momentele de bucurie de la patinoar. Mulțumim pentru colaborare D.G.A.S.P.C. Vâlcea care ne-a asigurat transportul și colegilor mei de la Casa Pinocchio pentru efortul depus. Mulțumesc Stelian Mandescu pentru sprijin. Sper să putem realiza cât mai mult pentru acești copii”, a postat Mihai Ghebrea pe contul său de socializare. (T.G.)