CAS Vâlcea are un director general profesionist, competent şi performant – Alin Voiculeț

Printre atâtea numiri fără concurs sau după concursuri aranjate, practici prin care actuala putere a bulversat aproape sistemul bugetar prezentăm aproape ca pe o minune revenirea în urma unui concurs dur în fruntea CAS Vâlcea a unui adevărat profesionist.

Alin Voiculeț a promovat concursul de Director General al CAS Vâlcea, concurs organizat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate în perioada 16 iunie 2021 (proba scrisă) – 23 iunie 2021 (proba interviu).
Cu o experiență de 22 ani în CAS Vâlcea, cu un CV care arată faptul că a urcat treptat în acești ani, de la funcția de consilier debutant, la cele de șef serviciu, director adjunct, cu încă două mandate de Președinte-Director General câștigate tot prin concurs în anii 2012 și 2017, Alin Voiculeț a declarat:
„A fost un concurs organizat european, și aici este meritul noii conduceri a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, domnul președinte Adrian Gheorghe și doamna vicepreședinte Adela Cojan, bazat exclusiv pe principiile transparenței, competitieideschise și competenței, așa cum ar trebui să se desfășoare în toate instituțiile publice.
Dovadă arată și faptul că, după două sesiuni de concursuri, prima organizată în luna mai, a doua sesiune în luna iunie, au promovat numai 5 candidați, respectiv 13 candidați. Așadar, din 43 de case de asigurări de sănătate (41 în județe, Municipiul București și Casa Ordinii Publice Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești), în acest moment, numai 18 case de asigurări de sănătate, printre care și cea din Vâlcea, au directori generali cu mandat ocupat prin concurs. În casele de asigurări de sănătate unde sunt directori generali interimari urmând să fie organizate alte sesiuni de concursuri în perioada următoare.
Principalele obiective ale echipei de conducere din CAS Vâlcea în acest mandat vor fi respectarea drepturilor asiguraților prevăzute de actele normative în vigoare și creșterea încrederii asiguraților în sistemul de asigurări sociale de sănătate din județul Vâlcea.
Prima măsură punctuală care va fi luată, pentru a ne atinge obiectivele menționate, începând cu data de 5 iulie, vom constitui la nivelul instituției un compartiment de primire-consiliereaasiguraților care se prezintă la sediul nostru pentru a-și rezolva diferite probleme. Astfel, asiguratul, va fi preluat de un funcționar în secundau nu de când a intrat pe ușa instituției, consiliat, sprijinit, ajutat, îndrumat la biroul/compartimentul unde are de rezolvat problema respectivă, cu o atitudine de respect și cu punerea la dispoziție a tuturor informațiilor (pliante cu drepturile şi obligațiile asiguraților, date de contact ale instituției, inclusiv numărul meu de telefon pentru situațiile extreme în situația în care asiguratul este nemulțumit de serviciile prestate de instituția noastră să-mi semnaleze eventualele lucruri negative).
Asiguratul va pleca din instituție cu problema rezolvată pe loc, asta am solicitat foarte clar colegilor mei începând din acest mandat, amabilitate, promptitudine, rapiditate, eficiență și eficacitate, și asta se va întâmpla din acest moment.
Despre celelalte măsuri pe care le vom lua, noi echipa CAS Vâlcea și bineînțeles împreună cu partenerii noștrii contractuali,furnizorii de servicii medicale din județ, pentru a ne atinge obiectivele stabilite pentru acest mandat, vă vom informa în prima conferință de presă organizată de instituția noastră în săptămâna 12-16 iulie 2021”
Ordinul de repunere funcţia dn care a fost destituit abuziv în urma înlocuirilor cu iz politic de acum câteva luni a fost emis în data de 1 iulie 2021 şi a intrat în vigoare din aceeaşi dată.

Traian Guminski