Care sunt cei mai toxici politicieni vâlceni după Mihai Eminescu

Mulţi dintre cei care i-au citit sau învăţat măcar câteva versuri, nu cunosc faptul că Mihai Eminescu a fost ani buni jurnalist.
În general, vorbim şi scriem, nu numai noi ziariştii, mult despre Eminescu. Postăm versuri compuse de marele poet sau fragmente din textele sale. Îi distribuim poza şi participăm la manifestări dedicate memoriei sale. Este bine că se întâmplă aceste lucruri. Este bine şi că mulţi oameni realizează că versurile sale par scrise despre vremurile noastre şi oamenii care ne conduc administraţiile.
Mihai Eminescu ne poate ajuta să înţelegem cine sunt cei care sistematic nu fac altceva decât să saboteze dezvoltarea oraşului şi judeţului nostru, cine sunt cei care taie frunză la câini, cine sunt cei care ne mint mai mult.
Cum poate să facă acest lucru? Foarte simplu. Folosind textele sale critice la adresa unor mai mari ai vremii din perioada în care a trăit sau dacă puteţi mai mult folosind imaginaţia voastră. Încercaţi să puneţi textele lângă ce ştiţi despre primarul Râmnicului, preşedintele CJ, viceprimari, vicepreşedinţi, şefi de partide, parlamentari. Lângă imaginile şi activitatea fiecărui politician pe care îl cunoaşteţi. Vedeţi care se potrivesc şi câte din ele. Sau imaginaţi-vă că Mihai Eminescu ar trăi acum şi ar fi ziarist în Vâlcea. Un ziarist onest, dar accid şi critic. Ce ar putea să scrie şi cât de mult de bine sau de rău despre politicienii noştrii?
Eu mă gândesc că cei mai ticăloşi dintre ei ar fi cei ce l-ar da în judecată apoi pentru aceste texte şi ar cere daune în bani!

Traian Guminski