Caravana Strop de Fericire în Prag de Sărbătoare continuă și în 2019

Caravana Strop de Fericire în Prag de Sărbătoare, inițiată de Universitatea Constantin Brâncoveanu, continuă și în acest an.

“Haideţi, împreună, să facem SĂRBĂTORILE DE IARNĂ puţin mai frumoase şi pentru cei lipsiţi de orice mângâiere: copii, bătrâni sau familii, care nu simt cu adevarat aceste sarbători care ne unesc! Fiecare avem acasă ceva care ne este de prisos, dar pentru alţii este foarte important. Donează o jucărie, o haină, alimente sau un lucru care crezi tu că ar încălzi sufletele unor oameni, ce nu au speranţa unor sărbători pline cu zâmbete! Mulțumesc tututor celor care, în fiecare an, au fost alături de noi, în realizarea acestei acțiuni! Numai împreună și luând atitudine, scopul poate fi realizabil!”, spun inițiatorii caravanei, în frunte cu profesorul universitar, Carmen Iordache.
Acțiunea, ajunsă la ediția a noua, continuă până pe 4 decembrie, iar distribuirea va fi pe 7 – 8 decembrie. Anul trecut, Caravana STROP DE BUCURIE ÎN PRAG DE SĂRBĂTOARE a adus fericire în aceste zile la 10 familii, cu situaţie materială precară, identificate de studenţi, elevi si prieteni. Aceste familii au reprezentat cazuri sociale deosebite: 5 familii din comuna Stoileşti, 3 familii din Sălătrucel, o familie din Jiblea Veche, o familie din Rm. Vâlcea, 4 bătrani identificaţi pe traseu precum şi Centrul Social pentru copii cu dizabilităţi, Casa Andreea. Fiecărei familii i s-au dăruit pachete cu toate alimentele necesare de sărbători: alimente, dulciuri, fructe, legume, haine, încălţăminte, jucării, detergent precum şi peste, pulpe, produse din carne, brânză, iar bătrânilor câte o ladă cu alimente. Toţi copiii din familii, dar şi cei din Centru, au primit fiecare câte o pungă cu dulciuri, suc, fructe şi şosete. Pe lângă aceştia, organizatorii au vizitat şi Şcoala Generală Urşi din Comuna Stoileşti, unde au donat pachete cu cărţi, necesare studiului elevilor.