Cancerul portocaliu și efectele lui distructive

Aproape orice român a auzit sau citit undeva sintagma “ciuma roșie” cu referire directă la actualul Partid Social Democrat. Popor latin, la noi este mai ușor să urăști, mai pătimaș să jignești și să ataci jignind o grupare adversă, neevitând uneori sintagme și mai ordinare, pline de vulgarități.

Așa zisa “ciumă roșie” nu a produs însă haos și dezordine în organizații politice precum mult mai toxicul PDL.
Partidul creat de Traian Băsescu și având culoarea portocalie ca semn în perioada sa de glorie a creat de fapt un sistem toxic de discreditare și distrugere, de infiltare și subminare. Este adevărat că PSD, un partid mare, a promovat deseori oameni nepregătiți pentru unele posturi sau a permis ascensiunea în administrații a unor indivizi puși pe afaceri personale.
PDL însă a dezvoltat un sistem de relații incredibile. După unirea sa cu PNL o mulțime de foști pedeliști au căpușat alte organizații politice. Cei rămași în PNL s-au unit în tentative de distrugere a organizațiilor ce i-au primit și în alungarea din funcție a foștilor lideri.
Au avut de suferit în special partidele mici în care s-au infiltrat acești pedeliști. Sistemul funcționează. El a dus-o pe fata lui Băsescu în Parlamentul European cândva, el l-a dus acum pe Bpsescu și acest PMP în Parlamentul Eurpean distrugând organizații și luând voturi de la alte partide ca UNPR și ALDE. ALDE a fost căpușat de foștii pedeliști.
Dacă urmăriți cu atenție voturile pe secții de votare din țară o să vedeți o statistică înfiorătoare. Fiecare partid are fiefuri și locuri în care pierde. Este ceva firesc. Are zone în care câștigă constant voturi multe și altele în care câștigă voturi puține. Ei bine, la PMP se observă un număr nu mare de voturi, dar aproape identic ca procent în fiecare secție dintr-un județ. Au luat (sau furat) exact cât trebuie să intre în Parlamentul nostru și apoi în cel European. Au luat voturi ajutați de foștii pedeliști ai lui Băsescu infiltrați peste tot.
În Vâlcea elocventă este degringolada din ALDE. O organizație cu mulți oameni ce au muncit să o clădescă și care au voturi și experință în spate. Recent s-a luat decizia excluderii acestora.
Cine conduce acum ALDE în Vâlcea de facto și cine vrea să își dea afară din partid consilieri cu vechime inclusiv un vicepreședinte de CJ?
Păi, deputatul Ion Cupă. Deputat de Dolj. Fost deputat de Gorj al PDL. Trecut și pe la PNL. Ion Cupă, fost lider al PDL Mehedinţi şi deputat PDL de Gorj, trecut în 2013 la PNL Gorj, unde a stat pînă la ruperea din acest partid a celor care au format apoi ALDE. Ion Cupă, finanţist cunoscut, care a fost chiar directorul Finanţelor Publice, atît în Mehedinţi, cît şi în Gorj.
În loc să fie exclus acest troll din partid, are loc un fenomen invers. Intrusul oportunist vrea să elimine oamenii de valoare și experiență din organizația locală vâlceană!
De ce acum? Păi, pentru că urmează încă trei alegeri importante!
Cancerul portocaliu a distrus sistematic sute de organizații locale ale UNPR, PNȚCD, ALDE dar și alte partide mici.
Liderul “ciumei roșii” este acum după gratii. Închis pentru marea vină că s-a folosit la partid de serviciile a două doamne care erau angajate de fapt la o Direcție a Copilului.
Marii baronii ai PDL sunt liberi și au averi uriașe. În fiecare județ există mari bogați ai PDL. În fiecare partid sunt foști pedeliști care și-au cumpărat locuri nu numai de consilieri, dar chiar și de parlamentari.
Cancerul portocali va mai distruge cariere și vieți, organizații și grupări. Va mai vinde voturi și va tranzacționa funcții, va mai face justiție prin interpuși. Va mai închide oameni. Nu va mai vinde flote pentru că nu mai avem. Dar va corupe încă minți slabe și va mai trânti destule alegeri!

Traian GUMINSKI