Campania “Neglijența, invitație deschisă la furt”

Poliţia Vâlcea a lansat vineri, 15 aprilie, campania „NEGLIJENŢA, INVITAŢIE DESCHISĂ LA FURT”, ce se va desfăşura în perioada martie – septembrie 2016, la nivel naţional. Scopul: informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe.
Pentru fiecare cetăţean locuinţa este spaţiul în care se simte în siguranţă şi orice pătrundere neautorizată generează o stare de disconfort, de multe ori fără o legătură directă cu prejudiciul de natură patrimonială cauzat, ci cu însăşi încălcarea acestui spaţiu intim de siguranţă personală.

Campania „NEGLIJENŢA, INVITAŢIE DESCHISĂ LA FURT”, derulată în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A., îşi propune să aducă în atenţia cetăţenilor importanţa propriilor atitudini în reducerea riscului în ceea ce priveşte furturile din locuinţe.
Activităţile circumscrise acestei iniţiative vizează transmiterea de recomandări cu caracter preventiv prin distribuirea unor materiale informativ-preventive. Astfel, pentru promovarea mesajelor campaniei, astăzi poliţiştii din cadrul Biroului de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate din municipiul Râmnicu Vâlcea vor distribui asociaţiilor de proprietari, din mediul urban pentru a fi expuse la avizierele blocurilor, la sediile unităţilor de poliţie, la intrările în centrele comerciale şi în alte locuri publice peste 200 de afişe. Peste 500 flyere vor fi înmânate cetăţenilor.
Totodată, un clip video va fi promovat, pentru ca mesajele destinate prevenirii spargerilor de locuinţe să ajungă la cetăţeni.
În premieră pentru colaborarea dintre cei doi parteneri, va fi realizat un site web dedicat exclusiv campaniei, respectiv www. prevenireafurturilor.ro.
Groupama Asigurări este alături de Inspectoratul General al Poliţiei Române în acţiunile de prevenţie adresate cetăţenilor. Parteneriatul dintre cele două instituţii este unul de durată şi a început în urmă cu 6 ani, iar proiectele derulate împreună au arătat importanţa acestor acţiuni.
„Nu invita hoţii în casa ta!”
„1 din 4 furturi din locuinţe este favorizat de neglijenţă.”