Camerele video cu ochii pe panourile electorale! Nereguli depistate

Marţi, 22 noiembrie, dimineaţa, la ora 4.42, dispecerul sistemului de supraveghere video din municipiu a observat că un bărbat rupea o fâşie dintr-un afiş al candidatului PMP Constantin Mazilu amplasat pe panoul electoral de la intersecţia str. General Magheru cu bd. Tudor Vladimirescu. A fost sesizată patrula Poliţiei Locale din zonă, care a intervenit imediat depistându-l pe B. Vasile-Cristi, în vârstă de 21 ani, din comuna Tomşani. După întocmirea formelor legale, acesta a fost predat pentru continuarea cercetărilor organelor Poliţiei Române.

În data de 21 noiembrie, în jurul orei 16.30, prin intermediul aceluiaşi sistem de supraveghere video era sesizată fapta a patru persoane care lipeau un afiş electoral peste un altul, deja amplasat pe panoul cu această destinaţie din zona Complexului Nord. Patrula Poliţiei Locale din zonă a intervenit şi le-a depistat pe cele patru persoane – doi bărbaţi şi două femei – care lipiseră un afiş al Alianţei Noastre România peste un altul al Partidului România Unită. Cei patru au fost avertizaţi şi li s-a luat un angajament scris conform căruia, în cazul în care astfel de acţiuni se vor repeta, vor fi sancţionaţi conform reglementărilor în vigoare.
Nu în ultimul rând, urmare a Deciziei nr. 18/16.11.2016 a Biroului Electoral de Circumscripţie – transmisă Primarului municipiului şi ulterior dirijată către Poliţia Locală – s-au vizionat camerele de supraveghere video din data de 13.11.2016 constatându-se că afişele candidatului independent Romeo Rădulescu (care reclamase acte de vandalism la adresa materialelor electorale proprii) s-au desprins singure de pe panourile electorale ca urmare a vântului foarte puternic din acea perioadă, nefiind sesizată nici o altă acţiune împotriva acestora. Înregistrările video au fost trimise Biroului Electoral.