Cadastrare gratuită în Galicea

Primăria Galicea anunță că înscrierea gratuită a proprietăților în sistemul de cadastru și registru funciar este în plină desfășurare. Proprietarii de terenuri, fie goale sau cu construcții, sunt rugați să colaboreze în continuare cu specialiștii și să prezinte actele de proprietate pentru a corecta orice discrepanțe.
„Cadastrul sistematic este gratuit și deja 55% din proprietăți sunt înregistrate. În doi ani, proiectul va fi finalizat. Invităm toți cetățenii să verifice informațiile și să solicite corecturi la primărie, dacă este nevoie,” a declarat primarul Florin Mărăcine.
Corecturile necesită documente precum titluri de proprietate, certificate de moștenire și alte acte relevante. Cadastrul sistematic ajută la rezolvarea disputelor legate de proprietăți, oferind delimitări clare și documente oficiale. Acesta permite emiterea autorizațiilor de construcție, esențiale pentru investiții în gospodării.
Avantajele implementării cadastrului sistematic sunt semnificative la nivelul întregii localități. Prin acesta, administrația locală din Galicea va avea o imagine clară asupra limitelor domeniului public, facilitând astfel realizarea mai eficientă a lucrărilor de infrastructură rutieră și utilități. (T.G.)