Ca la noi, la nimeni! Curtea de Conturi vrea banii pe cadourile date în 2013!

Angajații de la instituțiile subordonate Primăriei sunt somați să returneze suma de 130 de lei pentru ce au primit de Paște și Crăciun.

Ca la noi, la nimeni. Curtea de Conturi îi somează pe angajații instituțiilor subordonate Primăriei Râmnicu Vâlcea să returneze suma de 130 lei. Este vorba de contravaloarea cadourilor primite de bugetari cu ocazia Sărbătorilor Pascale și a Crăciunului din 2013! 129.527,36 lei este prejudiciul total stabilit de Curtea de Conturi pe vremea în care primar era Emilian Frâncu. Scrisorica primită de angajați este una plină de amenințări, cea mai gravă dintre ele sunând în felul următor: “Nerespectarea prejudiciilor, ca urmare a nedispunerii și neurmărirea de conducerea entității a măsurilor transmise de Curtea de Conturi constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă.”Oamenii sunt revoltați

În apropierea sărbătorilor de iarnă, angațații de la ETA, Filarmonică sau Teatrul Ariel sunt revoltați. “Nici nu mai știu ce ne-au dat acum patru ani, îmi amintesc că era un pui și ceva ulei, zahăr și făină. Ce vină avem noi? Ce trebuia să facem, să le refuzăm și să mergem la Curtea de Conturi să întrebăm dacă totul este legal? De ce trebuie noi să plătim prejudiciul? Ca la noi la nimeni. Nu este vorba de sumă, este vorba de faptul în sine. Suntem deciși să protestăm, noi nu suntem juriști să știm când e legal să primim cadouri de sărbători, și când nu. Nu înţelegem nici de ce suntem amenințați în acea scrisoare, cu executare, cu pușcărie, parcă suntem infractori”, ne-a declarat sub protecția anonimatului unul dintre vâlcenii care a primit scrisoarea respectivă.

Gabi Cîrjaliu