BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ PENTRU ABSOLVENȚI DIN DATA DE 27 OCTOMBRIE 2023

Vineri, 27 octombrie 2023, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea a organizat o noua editie a Bursei Locurilor de muncă pentru Absolvenți, ce s-a desfăşurat în colaborare cu Universitatea “Constantin Brâncoveanu”.
La bursă au participat 31 angajatori, care au oferit 370 locuri de muncă vacante.
Absolvenţii si persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au avut la dispoziție o ofertă diversificată de locuri de muncă vacante, iar principalele domenii de activitate vizate de angajatori au fost: industria textilă (croitori, confecționeri textile, muncitori necalificați în industria confecțiilor), construcţii (dulgheri, zidari, instalatori, muncitori necalificaţi), alimentaţie publică, turism (bucătari, ospătari, camerista hotel), comerț (lucrători comerciali, vânzători, casieri), producție (operator la fabricarea mezelurilor, operator CNC, tamplari).
Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite locuri de muncă, în domenii precum: ingineri în construcţii,economist, IT.
De asemenea, AJOFM Vâlcea şi-a prezentat serviciile gratuite oferite prin compartimentele: EURES – fiind puse la dispoziţie un numar de 194 locuri de muncă în SEE/UE, formare profesională- pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Au fost prezentate proiectele aflate în derulare din fonduri europene “Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi” şi “Relaţia SPO cu angajatorii-eSPOR”.
La eveniment au participat un numar de 523 de persoane din care 171 de persoane participante sunt absolvenţi de învăţământ. Au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă un număr de 72 de absolvenţi.
Cu această ocazie, s-au prezentat atât angajatorilor, cât și absolvenţilor şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, măsurile de stimulare a ocupării pe care agenția le implementează, în vederea creșterii gradului de ocupare a forței de muncă.
Principalul obiectiv al acestui eveniment a fost accelerarea procesului de mediere dintre solicitanţii de loc de muncă şi angajatori, precum şi de a aduce în atenţia celor interesaţi informaţii relevante legate de tendinţele de pe piaţa muncii, oportunităţile de ocupare şi formare profesională specifice judeţului Vâlcea.