BURSA GENERALĂ A FORŢEI DE MUNCĂ DIN DATA DE 20 MAI 2022

În data de 20 mai 2022, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea a organizat Bursa Generală a Forţei de Muncă la Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților din Rm. Vâlcea, str. Calea lui Traian nr. 98.
La bursă au participat 56 angajatori, care au oferit 921 locuri de muncă vacante.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au avut la dispoziție o ofertă diversificată de locuri de muncă vacante, iar principalele domenii de activitate vizate de angajatori au fost: industria textilă (croitori, confecționeri textile, muncitori necalificați în industria confecțiilor), construcţii (dulgheri, zidari, instalatori, muncitori necalificaţi), alimentaţie publică, turism (bucătari, ospătari), comerț (lucrători comerciali, vânzători, casieri), producție (preparator conserve, operator CNC, tamplari), prestări servicii (patiseri, agenți asigurare, gestionari depozit, manichiurist, coafor, curier auto, dispecer, etc.).
Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite 19 locuri de muncă, din care menţionăm: 13 ingineri, 1 medic balneolog, 2 psihologi ,1 chimist.

De asemenea, AJOFM Vâlcea şi-a prezentat serviciile gratuite oferite prin compartimentele: EURES – oferta de 553 locuri de muncă în SEE/UE, formare profesională- ofertă gratuită pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, proiectele aflate în derulare din fonduri europene ,,Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi” şi ,,Relaţia SPO cu angajatorii-eSPOR”

Cu această ocazie, s-au prezentat atât angajatorilor, cât și persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, măsurile de stimulare a ocupării pe care agenția le implementează, în vederea creșterii gradului de ocupare a forței de muncă.

Prin intermediul acestui eveniment, AJOFM Vâlcea şi-a propus să accelereze procesul de mediere dintre solicitanţii de loc de muncă şi angajatori, precum şi de a aduce în atenţia celor interesaţi informaţii relevante legate de tendinţele de pe piaţa muncii, oportunităţile de ocupare şi formare profesională specifice judeţului Vâlcea.