Cristian Buican: “Plecarea lui Nițu din politică reprezintă o pierdere!”

„Îmi pare rău că nu am reuşit să-l conving pe domnul senator Dan Niţu să nu părăsească PNL. Ştiam încă de pe atunci că părăsirea PNL-ului de către dumnealui înseamnă sfârşitul carierei lui politice. Sunt suprins că a terminat-o mai repede decât mă aşteptam eu”, afirmă Cristian Buican, președintele PNL Vâlcea.

“Poate acum înţelege de ce fostul lui şef de partid, uneori lua decizii care nu îi erau pe plac. Preşedinţii de partid, în general, sunt supuşi presiunilor politice, dar şi de altă natură şi nu întotdeauna reuşesc, sub această presiune, să ia deciziile cele mai potrivite. Cred că totuşi Dan Niţu rămâne un om de dreapta şi va susţine, şi din afara politicii, dreapta românească autentică.
Atâta timp cât am fost colegi în cadrul PNL, dar şi după plecarea sa la ALDE, am considerat că Dan Niţu este un om politic cu potenţial. Din păcate, a încercat să urce rapid în ierarhia politică, sărind anumite etape, şi asta s-a văzut în deciziile neinspirate din ultima perioadă. Plecarea lui Dan Niţu din politică reprezintă o pierdere, însă îmi exprim speranţa că reîntoarcerea sa la antreprenoriat va fi un câştig în acest domeniu, având efecte pozitive şi asupra economiei judeţului Vâlcea”, conchide Buican.