BREAKING NEWS! Agendele electorale vor fi împărţite minorilor!

Candidatul independent Ţigaret Bogdan este angrenat într-o competiţie inegală actuala lege nelăsând loc independenţilor să intre în consiliile locale decât dacă au o popularitate mult mai mare decât o listă de partid. Un independent trebuie să obţină un procent minim pentru a ajunge consilier, acelaşi procent pe care legea spune că trebuie să îl obţină o listă de partid, unde de fapt sunt 30 de candidaţi uneori care aduc voturi aceleiaşi liste! Ideile tânărului inginer sunt însă şocante şi atrag mereu atenţia râmnicenilor.

“Rog toţi râmnicenii care au intrat în posesia unor agende scumpe electorale tipărite la ordinul candidatului ecologist să nu le arunce! Ştiu că pentru mulţi pare o risipă inutilă această agendă cu foarte multe pagini umplută cu poze din oraş de parcă nu aţi locui în Râmnic şi nu aţi şti ce se face aici! Agendele au însă coperte foarte bune şi multe coli bune pentru scris, tip caiet.
Începând cu 6 iunie voi colecta de la voluntari aceste agende împreună cu prieteni de ai mei. Le vom prelucra apoi manual. Vom despărţi textele de campanie şi paginile cu fotografii electorale şi le vom reda circuitului predându-le la REMAT. Apoi vom transforma aceste agende tipărite în 20 de mii de exemplare în caiete! Caietele vor fi donate copiilor, elevilor, care au nevoie de ele. Mă gândesc în special la copii care trăiesc şi învaţă la periferia municipiului şi la cei a căror părinţi au probleme mari pentru a îi întreţine. Deci, vă rog, să transmiteţi celor care nu sunt simpatizanţi ecologişti, adică foarte mulţi, dar şi celor care nu au nevoie de aceste agende să le păstreze. Dacă recuperăm măcar jumătate dintre ele vom da 10 mii de caiete în toamnă copiilor din Râmnic care merg la şcoală!”, afirmă Bogdan Țigaret.
Redacţia noastră va sprijini această acţiune mediatic pentru că iniţiativa ni se pare foarte bună! Şi ne-am pus şi noi problema că multe din ele vor ajunge la gunoi, iar munca celor care le-au tipărit, a celor care au produs hârtie şi a celor care produc energie pentru fabricare oricărui produs va fi din nou batjocorită. Dar iată că există o soluţie! Oamenii inteligenţi au mereu iniţiative. Râmnicul ar merita 23 de consilieri inteligenţi şi inventivi, nu 23 de executanţi ai ordinelor unui lider politic. Pur şi simplu ne-am săturat de maşini de vot dirijate politic!

Traian Guminski