Bogdan Matei este un senator al copiilor

Joi, 23 februarie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea a organizat Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar la handbal feminin. Gazdă a fost CSPM (Forestier) Rm. Vâlcea. Senatorul Bogdan Matei nu a uitat că a fost o perioadă în conducerea ISJ şi nici de anii în care a predat educaţia fizică, aşa că s-a implicat în sponsorizarea premiilor competiţiei alături de inginerul Constantin Vlaşcu şi AJSPT Vâlcea.

“Voi sponsoriza din indemnizaţia mea şi Olimpiadele sportive gimnaziale de sport. Aşa cum am promis luna aceasta, am dus deja un prim grup de copii din centrele de Plasament să viziteze Senatul României. În luna martie voi însoţi un grup de copii internaţi în Centrul Băbeni la Senat. În timpul mandatului meu, lunar, voi duce un grup la Senat” spune senatorul vâlcen.
Acesta îi duce pe copii nu numai în sala de plen, dar şi în sala Grupului Parlamentar PSD unde cei mici sunt lăsaţi să ocupe scaunele unor senatori, să folosească sistemul de comunicare pentru a lua cuvântul. Copiii vor afla cu ce se ocupă un senator, cum se cere preşedintelui cuvântul, cum îşi limitează discursul la un timp alocat politicienii. Senatorul Bogdan Matei le oferă apoi la restaurantul din Senat o masă copiilor.
“Vreau să îi fac să vadă că senatorii nu sunt personaje îngâmfate care servesc mese de lux cu meniuri somptuoase. Să vadă frumueţea acestei clădiri şi să îi cunoască istoria. Să perceapă de mici că pot şi trebuie să intre în contact cu cei din politică pentru a le spune acestora problemele lor. Şi eu, şi colegii mei din Senat, suntem încântaţi de aceste vizite, cei mici ne relaxează deseori cu întrebările lor, dar ne şi spun probleme din sistem care ne pot ajuta să modificăm legisalţia. Mai mulţi colegi de ai mei din alte judeţe şi-au exprimat şi ei dorinţa de a aduce copiii din judeţele lor la Senat. Aşa cum am promis, voi încerca să contribui la modificarea legislaţiei în favoarea copiiilor, deşi este foarte greu. Statutul profesorului poate fi modificat doar cu acordul Sindicatelor, iar Sindicatele apără poziţia favorabilă cadrelor didactice. Aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră, numărul cazurilor din ţară în care cadre didactice nu au un comportament adecvat se înmulţesc, iar un cadru didactic titular poate cu mare greutate să fie eliminat din sistem”, afirmă profesorul Bogdan Matei, care deşi s-a adaptat perfect la noul loc de muncă din Senat, continuă să susţină că cea mai frumoasă meserie este aceea de dascăl.

Traian Guminski