Bogdan Constantin Matei: Cum va fi modificată legea învăţământului

Ministrul Tineretului și Sportului este și senator de Vâlcea și încă unul din cei mai activi senatori din cei aflați la primul mandat. Senatorul Bogdan Constantin Matei a reușit să promoveze mai multe proiecte legislative importante care s-au bucurat de susținerea colegilor săi. Dintr-o postare a sa de pe contul de facebook aflăm de un nou succes legsilativ.

“Comisia pentru învățământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senat a adoptat unul din proiectele pe care le-am inițiat alături de colegul meu, domnul senator Ioan Narcis Chisăliță, ce va aduce modificări legii învățământului, în sensul integrării copiilor cu dizabilități în sistemul de învățământ.
Legea învățământului va fi modificată astfel:
Pentru copiii cu cerințe educaționale speciale sau nedeplasabili din motive medicale, se poate organiza învățământ la domiciliu sau pe lângă unitățile de asistență medicală. În mod excepțional, pentru copiii cu dizabilități locomotorii, se vor achiziționa elevatoare sau procesul instructiv educativ se va desfășura în mod obligatoriu în sală de clasă la parterul unității, în vederea integrării acestora în învățământul cu frecvență” – senatorul PSD Bogdan Constantin Matei, ministru al Tineretului şi Sportului România.