Biologii vâlceni la Piatra Neamț, la Olimpiada Națională de Biologie! „Biologia îţi transformă într-o minte.”(Jeffrey Eugenides)

Sâmbătă 3 martie 2018 la Colegiul Energetic Rm.Vâlcea, a avut loc etapa judeţeană a Olimpiadei de biologie pentru anul şcolar 2017-2018.

La această etapă au participat 91 de elevi din clasela a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a, interesaţi de subiectele interesante, clare, concise. În urma finalizării evaluării lucrărilor, judeţul Vâlcea va fi reprezentat de următorii cinci elevi:
·TRANCĂ MARIA ALEXANDRA – Liceul Tehnologic Petrache Poenaru Bălceşti, clasa a VII-a, profesor Lupu Marilena;
·BRĂTULESCU VALENTIN – Colegiul Naţional Gib Mihăescu Drăgăşani, clasa a IX-a, profesor Iacob Constantin (elevul este la a treia participare consecutivă la etapa naţională, după ce în clasa a VII-a a fost tot la biologie, iar în clasa a VIII-a a participat la geografie);
·HERĂSCU FLORIAN ANDREI – Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân Rm.Vâlcea, clasa a IX-a, profesor Anghel Daciana;
·CIAUŞESCU CONSTANTIN PETRIŞOR – Colegiul Naţional Gib Mihăescu Drăgăşani, clasa a X-a, profesor Iacob Constantin (elevul este calificat anul acesta la 4 etape naţionale);
·ROATĂ ŞTEFAN CRISTIAN – Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân Rm.Vâlcea, clasa a IX-a, profesor Cosmeanu Virginia (elevul este la a doaua participare consecutive la etapa naţională la biologie, având de asemenea şi o altă calificare la etapa naţională a Olimpiadei Ştiinţele Pământului).
Etapa naţională se va desfăşura la Piatra-Neamţ, judeţul Neamţ, în perioada 2-7 aprilie 2018. Elevii vor avea o probă teoretică şi o probă practică, rezultatele celor două probe fiind cumulate, după care se realizează clasamentul final, clasament în care sperăm ca elevii vâlceni să fie cât mai sus!
De asemenea, în aceeastă perioadă a avut loc la Colegiul de Silvicultură şi Protecţia Mediului Rm.Vâlcea şi etapa judeţeană a Concursului Naţional de Comunicări Ştiinţifice pentru Elevii din Clasele Liceale la disciplina biologie, în urma căreia, la etapa naţională care va avea loc la Craiova în perioada 23-26 mai 2018, judeţul nostru va fi reprezentat de elevul DIACONU VASILE COSMIN, clasa a X-a, Liceul Tehnologic Oltchim Rm.Vâlcea, pregătit de prof. Schiteanu Corina.
“Mulţumim profesorilor organizatori, evaluatori şi celor îndrumători, părinţilor pentru sprijinul acordat, felicitări elevilor şi succes la etapa naţională a Olimpiadei de biologie 2018!”, este mesajul prof. Andra Bică, inspector general al ISJ Vâlcea.