Bicicliştii şi motocicliştii au invadat bulevardul Dem Rădulescu

Sâmbătă, 23 iulie a.c., în parcarea unei societăţi comerciale de pe str. Dem. Rădulescu, din mun. Rm. Vâlcea, a avut loc o activitate informativ – preventivă organizată de către Serviciul Rutier şi Biroul Rutier din cadrul I.P.J. Vâlcea şi sprijinită de către asociaţii de ciclism şi motociclism din localitate.

La această acţiune au participat peste 60 de biciclişti şi motociclişti şi a avut ca scop prevenirea evenimentelor rutiere în rândul bicicliştilor, conducătorilor de mopede şi motociclete prin informarea şi responsabilizarea acestora în vederea adoptării unui comportament preventiv în trafic.
În prima parte a evenimentului, s-au distribui materiale informativ – preventive, iar poliţiştii rutieri au prezentat cauzele generatoare de accidente de circulaţie de pe raza judeţului Vâlcea şi cauzele implicării în evenimente rutiere a conducătorilor de vehicule pe două roţi.
Totodată, au fost efectuate recomandări rutiere şi purtate discuţii interactive, cu privire la regulile de circulaţie pe drumurile publice, în scopul prevenirii accidentelor rutiere în care pot fi implicaţi bicicliştii, conducătorii de mopede şi motociclete, de la începutul anului până în prezent.
Imediat după aceasta, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au prezentat dispozitivul laser de măsurare şi înregistrare a vitezei în trafic şi ochelarii care simulează prezenţa alcoolului în organism, participanţii conştientizând mult mai uşor riscul rutier în cazul conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului.