Bătălie pentru posturile de directori la şcolile din Vâlcea

Miercuri, 12 octombrie, are loc unul din cele mai importante examene organizate în învăţământul din ţara noastră. Mii de cadre didactice vor încerca să ocupe sau să reocupe posturile de directori şi directori adjuncţi ai şcolilor şi liceelor. Sperăm din toată inima ca măcar o parte din cei care vor câştiga examenele, să nu mai aibă carnete de partid sau nu vor putea fi sprijiniţi politic în această competiţie. Partidele au făcut un rău imens Învăţământului politizând şcolile şi transformând cadrele didactice în activişti politici şi directorii în marionete de partid.

Examen la Colegiul Economic

Conform legislaţiei examenul trebuie să se desfăşoare într-o unitate de învăţământ. ISJ Vâlcea a decis ca centrul special de evaluare a concurenţilor să fie Colegiul Economic din Râmnicu Vâlcea. Programele de curs de aici ale elevilor vor fi întrerupte din acest motiv şi se pare că orele de miercuri vor avea loc în sâmbăta următoare.
Profesor Andra Bica, inspector general al ISJ Vâlcea a comunicat că în data de 11 octombrie va avea loc tragerea la sorti a supraveghetorilor pentru proba scrisă.
„Marţi, 11 octombrie 2016, se va organiza tragerea la sorţi a supraveghetorilor pentru proba scrisă, din rândul cadrelor didactice din Râmnicu Vâlcea nominalizate de unităţile şcolare în comisiile de concurs. Sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai părinţilor, ai autorităţilor locale, membri ai comisiilor de concurs, reprezentanţi ai elevilor, observatori din partea sindicatelor. Şedinţa este liberă”, a transmis şefa învăţământului vâlcean.
În data de 12.10.2016, supraveghetorii traşi la sorţi se vor prezenta  la Centrul special de concurs în intervalul 08:00-08:30, având asupra lor BI/CI. Accesul candidaţilor în centrul de concurs este permis doar în intervalul 09:00-09:30. Proba scrisă se desfăşoară începând cu ora 10:00 şi durează 120 de minute.
Dacă pentru unele posturi competiţia este aprinsă pe lângă actualii directori candidând şi alte persoane pregătite, sunt şi unităţi şcolare a căror conducere nu o vrea nimeni.

Traian Guminski